Vistas de página en total

lunes, marzo 16

Styftelsen för mänskliga rättigheter i Bolivia

(Bolivia Human Rights Foundation) uttryckte sin solidaritet med de politiska fångarnas familjer och medföljande demonstrationer Citizen under parollen "Free sanningen" i flera städer runt om i landet och utomlands. Vi upprepar vårt starka fördömande av den olagliga arresteringar genomförts av regeringen i Evo Morales Ayma och uttrycker återigen det internationella samfundet vår djupa oro över den allvarliga försämringen av skyddet för de mänskliga rättigheterna i Bolivia.
Varnas den nationella och den internationella opinionen, regeringar och organisationer som för närvarande tiotals medborgare som drabbas av en felaktig fängelse av politiska skäl, utan rättegång har uppfyllt de krav på due process. Under hans gripande och fängslande av dessa människor har lidit och fortfarande lider av olika typer av övergrepp och godtycke, som utgör flagranta kränkningar av deras grundläggande rättigheter. Inkonsekvensen av de avgifter som tas upp mot dem visar att de är samvetsfångar, som berövats sin frihet genom att som påstår åsikter som strider mot den nuvarande regeringen eller delta i protest.
Vi avvisar denna förföljelse av oppositionella, liksom regeringens inblandning i rättsväsendet, i synnerhet i förhållande till den kränkning av den territoriella jurisdiktion Public Åtalade Institutionen och principen om domaren. I det specifika fallet av prefekten i Pando, Leopoldo Fernández Mr, Human Rights Foundation-Bolivia kompletterande åtgärder som togs upp av försvaret innan Inter-amerikanska domstolen för de mänskliga rättigheterna och kommer att följa den process som beskrivs i denna internationella organ.
Dessutom varnas för allvarliga situation där trehundra personer som beviljas asyl i gränsområdet staden Brasilea (Brasilien), som lever på välgörenhet och inte kan återvända till landet på grund av politisk förföljelse utlöste en ren anklagelse, utan att deras fall har korrekt undersökts. Vi kräver en rättvis rättegång för alla fångar och politiska fångar utan Bolivia eller exil.

No hay comentarios: