Vistas de página en total

lunes, marzo 1

Suecia está muy preocupado por los ciudadanos suecos en Chile.

Jordbävningen påverkar flyg till och från Santiago

UD följer utvecklingen och rapporteringen efter jordbävningen i Chile. Personalen vid svenska ambassaden har nu kunnat återvända till ambassadbyggnaden i Santiago men telefonförbindelserna är mycket bristfälliga.

Vid ett möte med EU-ländernas ambassadörer i Santiago framkom att flygplatsen i staden väntas vara stängd för kommersiell trafik i minst tre dagar. El och telefoner har påverkats i landet och det är tidvis mycket svårt att ringa till Chile och även stora svårigheter att ringa inom landet. UD tycker sig märka att det är lättare att få kontakt genom SMS än vanliga röstsamtal.

Den svenska ambassaden arbetar efter den krisplan som finns. Ingenting tyder just nu på att svenskar har skadats i skalvet.

Mellan 500 och 600 svenskar som vistas längre tid i Chile har registrerat sig hos ambassaden.

Många med anhöriga svenska medborgare i Chile ringer till UD:s konsulära enhet. UD har förstärkt antalet medarbetare i jour under helgen och regeringskansliets växel med telefonnummer 08-405 10 00 är öppet också under söndagen för att ta emot information och svara på frågor från allmänheten.

No hay comentarios: