Vistas de página en total

domingo, enero 14

aclaración necesaria. Maria Mårtensson se trata de una Ley aprobada por el Legislativo y Promulgada por el Ejecutivo de Evo Morales. me gustaría si puedes aclarar a la dirección de DAGEN. no entrará en función la Ley hasta dentro de 18 meses, por lo que llama la atención la trampa de Evo a los ciudadanos. gracias.

Fängelse upp till tolv år. Det skulle kunna bli resultatet för den som till exempel sysslar med gatuevangelisation - om den nya lagen går igenom och sedan tolkas strikt.
I lagförslaget står det i artikel 88.11: "Den som rekryterar, transporterar, frihetsberövar eller tar emot människor i syfte att rekrytera dem till väpnade konflikter eller till religiösa organisationer kommer att straffas med 5 till 12 års fängelse".
Om lagen går igenom och sedan tolkas strikt skulle det kunna betyda slutet för evangelisation i landet - det skulle kunna bli förbjudet att ens inbjuda till ett möte, säger nu landets evangelikala kristna i ett kritiskt uttalande enligt Evangelical Focus.
Det finns ungefär 2 miljoner evangelikala kristna i Bolivia, och de utgör cirka 19 procent av befolkningen. Men lagförslaget skulle även påverka andra kristna grupper, till exempel katolska kyrkan, säger de som är kritiska till förslaget.
– Kommer man att anmäla mig om jag tar med en grupp människor till ett kristet läger? Kommer jag att fortsättningsvis kunna predika på gatorna? undrar pastor Miguel Machaca Monroy, som leder en riksorganisation för evangelikaler i Bolivia.
De kristna grupperna betonar att religionsfriheten är garanterad i grundlagen och att det nya lagförslaget kolliderar med de rättigheter som garanteras i grundlagen.
De kristna grupperna får också stöd från journalister i landet. Journalisterna är oroade över att det nya lagförslaget riskerar att inskränka yttrandefriheten.

No hay comentarios: