Vistas de página en total

miércoles, septiembre 23

Suecia a la cabeza de la Unión Europea toma el liderazgo:

"EU bör visa vägen i klimatförhandlingarna"

- EU agerar gemensamt i de internationella klimatförhandlingarna och det är viktigt för EU att tydligt visa att vi gemensamt är beredda att ta det steg som behövs för klimatförhandlingarna.Det säger miljöminister Andreas Carlgren som är på plats i New York för att bland annat delta i klimattoppmötet som hålls i FN:s generalförsamling.

Fotograf: Henrik Montgomery/Scanpix

Andreas Carlgren

Vad behövs för att klimatförhandlingarna ska komma igång?
- Det behövs en överenskommelse i Köpenhamn som innebär att vi minskar utsläppen på allvar i världen, annars har vi inte brutit utsläppskurvan. Dessutom behövs väldigt stora insatser för att skydda de allra fattigaste mot de värsta klimatkonsekvenserna.

Vad är EU:s roll?
- Att vi ligger före alla andra länder både när det gäller att ha antagit mycket ambitiösa mål och lagstiftning och regler som ska kunna leda till de återgärder som behövs för att minska utsläppen. Dessutom har vi ju nu tagit ledningen när det gäller att börja ta fram pengar för att visa att det här också ska finansieras.

Har målen varit för ambitiösa?
- Absolut inte. Och vi kommer behöva ambitiösa mål också från andra parter. Vi står trots allt bara för drygt en tiondel av världens utsläpp, så den stora utmaningen är att också få de andra länderna i världen att ta på sig tillräckligt stora utsläppsminskningar.

No hay comentarios: