Vistas de página en total

viernes, septiembre 11

la iglesia argentina seriamente preocupada por la droga sinónimo de muerte

Oron i kyrkan för att främja narkotikaproblemet i vårt land har förnyats efter misslyckandet i Högsta domstolen, som konstaterade att innehavet inte är belagda med små mängder narkotika för personligt bruk i utsträckning detta inte medför en särskild risk eller skada för andra eller andras egendom.
Bland de första att säga prästerna var laget till slummen för ärkestiftet Buenos Aires, de som undrat hur man avkoda barnen i dessa stadsdelar är påståendet att rättsliga innehav och konsumtion och tillade: "Vi verkar som att inte ha en politik för utbildning och missbruk förebyggande och operativa intensiv ökar möjligheten att förmå konsumenten. "
Senare "kurer villeros" visade att många unga slum drogen når dem långt innan utbildning, anständigt arbete eller fasthållningsanordningar som de har rätt till. Och samtidigt erkänner den "goda avsikter som söker inte kriminalisera missbrukaren," varning om att när det gäller utsatta familjer, avkriminalisering betyder "lämna bakom missbrukaren.
Enligt denna metod leder dynamiken av missbruk inte sällan göra något för att tillfredsställa begäret. Nästa möte mellan staten och den beroende är inte längre i sjukdomen, men det brott som ibland uppstår från det.
Den nationella kommissionen för Pastoral Addictions betonade: "Vid denna tid, när fattigdom och utanförskap nödlidande vårt folk, åtgärder för att underlätta konsumtionen förvirrande och visas som olägligt, ofokuserat sociala verklighet. I likhet med präster som arbetar i slummen, biskopen av Gualeguaychú och chef för kommissionen, Jorge Lozano, dela "en anda av en institution som främjar åtgärder för att inte kriminalisera missbrukaren, men varnar:" Det är lättare konsumtion och lösa de allt större gissel.
Faktiskt kräver narkotikaproblemet ett uttömmande svar, vilket bara kan vara resultatet av en verklig statlig politik, vilket innebär större ansträngningar för att bekämpa narkotikasmugglare.
Viktiga är de krav som biskop i Gualeguaychú, som talade om att ingen stat "i kampen mot narkotikahandel och fördömde saknas radarsystem installation att upptäcka flygplan och hemliga landningsbanor, samt de otillräckliga budgeten på både nationell och provinser för läkning och återhämtning av missbrukaren, förebyggande åtgärder och utbildning.
Tillfällighet, sa ärkebiskopen av Santa Fe, Jose Maria Arancedo, "drogen är synonymt med döden." Under tiden biskopen i Santiago del Estero, Francisco Polti påminde vad som sades vid denna tidpunkt av Pope John Paul II i den meningen att "droger är dåliga och onda får inte upplåta rättigheter."
Dokumentet från den grupp av präster till slummen, vars villkor aktie, går till botten med problemet genom att konstatera att utan en god hälso-och sjukvårdssystem, utan starka förebyggande åtgärder utan ett integrerat utbildningssystem, det enda mötet med missbrukare och deras familj ber om hjälp, med staten är rättvisa. Som ni noterade diskussionen om avkriminalisering bara kunde motsvara de sista kapitlen i boken och inte tidigare.

No hay comentarios: