Vistas de página en total

lunes, diciembre 1

Den totalitära regeringar, bland de olika trick de använder för att gripa makten, har, utan undantag under världshistorien, de tydligt markerade att dra fria medier och oberoende som fiender och därför permanent konspiratörerna som måste elimineras. Både diktaturer av vänster och höger har ensañado mot medierna för enbart den omständigheten att vara kritiska avvikelser från regeringen eller att försvara de friheter och rättigheter för medborgarna, vanligtvis kränks av diktatoriska regimer.
I Nazityskland, det fascistiska Italien och Sovjetunionen och dess kommunistiska satelliter var obeveklig med oberoende journalistik, så långt som att göra det gå undan, vilket gör plats för ett enda tryck för att tjäna deras intressen. På senare tid har den militära regeringar i decennier av 60 och 70 av förra århundradet gjorde något liknande i Latinamerika. På ett eller annat sätt, de människor som förtrycks av diktatur som utövas nödvändiga påtryckningar för att få ett slut på dessa autocracies, som gör det möjligt för återgång till demokrati och med den respekt för de medborgerliga rättigheterna, inklusive rätten till en oberoende press.
Men pendeln i historien har släppts ut på scenen igen med monstrosities av totalitära metoder från det förflutna, som kommer med kraft att efterlikna sin föregångare offer. Och i dag som i går, den fria pressen är fiende att slå. För närvarande medierna, särskilt i vissa latinamerikanska länder, bära en intensiv kampanj av trakasserier, om avgifter för påstådda tomter, mord och konspirationer som bara finns i FEBER sinnen av ledarna "neo-populister" i regionen. Command denna strategi den "galaktiska" för Venezuela, som de följer tillämpas hans acolytes i Bolivia, Ecuador och Nicaragua, förebåda svarta dagar för fri och oberoende press i halvklotet.
(från Los Tiempos, Cochabamba, Bolivia)

No hay comentarios: