Vistas de página en total

lunes, diciembre 27


Carta abierta de Mauricio Aira a Beatrice Ask Justitieminister


Den amerikanska skådespelaren Shelley Malil dömdes igår till livstids fängelse, med möjlighet till villkorlig frigivning efter 12 år, för mordförsök på sin före detta flickvän. Malil känd från filmen "The 40 Year Old Virgin" och ett antal tv serier, arresterades i augusti 2008 efter att ha utdelat 20 knivhugg mot sin före detta flickvän.

"Hon hade tur som överlevde" sade åklagaren Keith Watanabe under rättegången. Ex flickvännen som vittnade mot Malil under rättegången, var närvarande när domen meddelades. Malil bad om ursäkt för det inträffade innan domaren meddelade domen.

Enligt polisen, påträffade Malil flickvännen med en annan man i sin trädgård, fick tag på två knivar och attackerade henne med dessa. Under tiden sov kvinnans två små barn i närheten.

Offrets advokater hävdade under rättegången att hon var nära att förblöda.

Den 2 juni klockan 23:20 några minuter efter att ha lämnat sin arbetsplats blev min dotter Maria Luisa Aira attackerad av en man som hon kände igen (vilket hon senare meddelade polisen). Angriparen använde en sönderslagen glasflaska vilket orsakade allvarliga skador på huvudet och vanställande skador i ansiktet. Mördaren, för det kan inte vara tal om något annat, lämnade av någon anledning plötsligt platsen, kanske på grund av det vittne som senare räddade hennes liv. Maria Luisa lämnades i en pöl av blod medan mördaren flydde dit han hade kommit ifrån, klädd i blått eller svart, lång, smal med ljus hy och mörkt hår.

Om det inte hade varit för en "barmhärtig samarit" som uppfattade faran som min älskade dotter befann sig i och lyckades sätta henne upp hade hon kunnat kvävas i sitt eget blod.

Denna person kallade på ambulans och polis vilka förde henne till Sahlgrenska sjukhuset, där hon opererades timmar senare. Under påtryckningar från vår familj och vittnet kallade polisen mördaren till förhör, men släppte honom senare utan annan förklaring än att "Denna person är inte tidigare dömd." Efter några dagar lades fallet ned, och idag 6 månader senare, kan brottslingen som försökte mörda Maria Luisa gå fritt omkring på gatan, medan hans offer lider av följderna av det djupa trauma som han orsakade.

Medan USA dömer en som försökte mörda sin fästmö med en kniv, blir inte ens det "potentiella mordet" ordentligt undersökt, eftersom polisen har för mycket att göra .. som att leta efter Jan Guillos medaljer för vilka författaren utlovar en belöning på 50000 kr. I USA får mördaren livstids fängelse. I Sverige blir det inget straff, kanske för att det handlar om Maria Luisa född i Bolivia och med mörkt hår och inte från Sverige.

En annan skrattretande sak är anklagelsen och åtalet från det svenska rättsväsendet mot Julian Assange, skaparen av Wikileaks, anklagad för ofredande eller försök till ofredande. Ser ni inte vilken oerhörd skillnad det är i hur den svenska "rättvisan" agerar beroende av om en anmälan görs av en svensk eller en som inte är svensk. Vi vill vända oss till statsministern och justitieministern i hopp om att Maria Luisas fall skall återupptas och att rättvisa skall uppnås till slut.

No hay comentarios: