Vistas de página en total

lunes, noviembre 17

Ett personligt beslut av Bolivias president Evo Morales, som beställts av det tillfälliga upphävandet av verksamhet i det andinska landet av Drug Enforcement Agency i USA (DEA, för dess akronym på spanska) som han anklagades för att ha blandat sig i den inre politiken. Ironiskt nog tillkännagivandet gjordes i Chapare området, det område där Coca och kokain är blomstrande. I detta avseende rapporter från DEA och FN visar att koka odling i Bolivia har ökat med mer än 20000 hektar, så att man kan dra slutsatsen att läkemedlet också ökat. Ett test av denna ökning är att den särskilda styrkan att bekämpa narkotikahandeln (FELCN) har upptäckt och avvecklas mer och mer narkotika i olika regioner i landet.
Faktum är att från och med den 1 januari till den 15 september 2008, den FELCN beslagtogs 21 ton kokain (15 bas klistra och 5,5 hydroklorid) och 1112 ton marijuana. Dessutom, under denna period, fabriker förstördes i 3612 och kokain som beslagtas 1530 ton kokablad var dirigeras om till narkotikahandel. Utvisningen av de amerikanska Drug Agency har skapat tvivel och oro både i Bolivia och utomlands om vad som kommer att hända med Coca grödor, produktion av kokain och sin internationella trafik.
Morales förnekade att presidenten, med produktion av DEA, Coca och kokain produktionen ökar i en alarmerande takt i landets högländer. Utvisningen av de amerikanska Drug Agency som händer vid en tidpunkt då, däremot finns det flera skäl som handlar om att Bolivias tredje största producent av kokain i världen, för att stärka kampen mot narkotika.
Första, dess läge gör det till ett transitområde för kokain i Peru. Å andra sidan, Bolivia har anslutit sig till listan av länder som producerar marijuana och också mellan 2003 och 2007, Coca odling i Bolivia ökade från 23.600 till 28.000 hektar, enligt FN: s kontor mot narkotika och brottslighet FN . Kongressman Luis Alberto Pacheco sagt att landet kommer att bli föräldralösa när det gäller underrättelser, eftersom 99 procent av narkotikabeslag som gjorts tack vare information som lämnas till DEA.
Eftersom regeringen meddelade att budgeten för kampen mot narkotikahandel kommer att anslås till nästa år en $ 16 miljoner, elva mindre än den som Förenta staterna för detta ändamål. Till att Bolivia inte blir en grogrund där den organiserade brottsligheten och narkotikahandlare kan flytta på din fritid, det kommer att bli nödvändigt för president Evo Morales att vidta alla försiktighetsåtgärder för att göra kampen mot narkotikahandel inte kommer att försvagas efter utträde från DEA.

No hay comentarios: