Vistas de página en total

martes, noviembre 11

Bolivia krisen och inflationen är i en utsatt situation mat Alla åtgärder som vidtas i denna fråga, passerar genom den ekonomiska förvaltningen, som ligger över den politiska dagordningen, som tyvärr verkar råda i dessa dagar, som kan pågå under de närmaste månaderna före folkomröstningarna val. En central beståndsdel i de flesta länder i världen kretsar kring två frågor: bristen på sötvatten och den påstådda minskningen av livsmedel. I denna sista aspekt, de röster varning föröka sig i internationella forum och i särskilda rapporter. Förenta nationerna för livsmedels-och jordbruksorganisation (FAO) har varnat för brist på mat och prishöjningar.
I en av sina senaste rapporter sade att situationen kan bli oförutsägbara och mycket oroande eftersom mängden mat minskar snabbt, medan priserna växa till historiska nivåer. Det är obestridligt att den bristande överensstämmelsen är bland de tillgång till mat och kostnaden för en sådan kollaps skulle kunna orsaka en global livsmedelsförsörjning. De reserver av spannmål har minskat med 11% den lägsta nivån sedan 1980, medan det genomsnittliga priset på livsmedel ökade 40% till 9% från ett år sedan.
När det gäller Bolivia, yttrande, som offentliggjordes i går, en rapport av värdefulla betydelse grundar sig på uppgifter från Inter-Agency gruppen för landsbygdsutveckling (G-DRU), som anger att landet 3 miljoner och 200 tusen människor slutade att köpa den grundläggande korg mat. Om regeringen, län och kommuner inte gör något åt det, på kort tid mer kommer att läggas runt 392 tusen nya dålig mat. Inför denna situation är att fråga:
Vad gör regeringen för president Evo Morales? Vilka är de beredskapsplaner för att inte bara stimulera jordbruksproduktionen i Bolivia, utan att förhindra dess gradvis förstörelse, i brist på incitament för projekt inom jordbruk, och främja rättssäkerhet? Bolivia får inte tillbaka till början av revolutionen rörlighet för 52 när en jordbruksreform, lägre dåligt utformas och genomförs så småningom förstöra produktion av livsmedel i dalarna i Cochabamba, Chuquisaca och Tarija. Idag öster, där det har en godtagbar jordbruk och boskap, du kör samma risk. Det är angeläget att regeringen stoppa det säkerhetsproblem som utsätts för jordbruks arbete i en sänkning av livsmedel till konsumenterna och genomföra en plan för livsmedelssäkerhet, som rekommenderas av expertgrupp sagt.
Alla åtgärder som vidtas i denna fråga, passerar genom den ekonomiska förvaltningen, som ligger över den politiska dagordningen, som tyvärr verkar råda i dessa dagar, som kan pågå under de närmaste månaderna före folkomröstningarna val. Mot bakgrund av specialister, måste behålla den fria konvertibel valuta, garantera friheten att producera och sälja, undvika uppkomsten och utvecklingen av marknadsmisslyckanden och åtgärder av styrkor som skulle kunna förlama produktion. Bolivia är ett land där människor inte är tillräckligt näring, men om denna spiral växer, vi kommer att ställas inför enorma arméer som inte kan köpa mat.(Texten kom av Opinión i Cochabamba, Bolivia)

No hay comentarios: