Vistas de página en total

domingo, octubre 5

Bolivia tillbaka till kokain
Mauritius Aira
När den 17 juli 1980 Garcia Meza tog makten genom en slingrande kupp och lyckats tvinga en fråga om dagar till järn kontroll av alla grupper som strider mot enväldet som institutioner, fackföreningar, gillen producenter, och National Congress politiska partier var absolut Befälhavaren på kommandot "Jag kommer att bygga en ny demokrati för de kommande 20 åren." Tio månader senare överste lyckats avsätta Emilio Lanza i historisk svordom: Kasta det du vill ha från mig. "Vad fan tänkte" några veckor efter en enkel pressmeddelande redogjorde för sitt antagande av hans efterträdare Celso Torrelio kommando till nationen, något efter det att Vildozo hade att verkställa uppdrag att överföra regeringen att den konstitutionella arv representerade av Dr Hernán Siles Zuazo. Vad hade hänt i den nedre delen av sanningen? Garcia Meza i ond timmar var i samband med Luis Gomez Arze att allvarliga världskänt som "ministern för kokain" som utsåg sin regeringschef villig att avyttra alla bolivianska motståndare till regimen som borde gå "med en vilja under hans arm. " Tyranner parter inte tycker att Big Brother var utseendet för deras skydd till narkotikahandlare som kan ha banat väg för hans gansteril uppgift, lämnar två hyllningar i form av kickbacks och provisioner till företrädare för både tecken, som var för sin del sökt den bästa skiva. Hela foul spela som varade ett par månader vid makten har dokumenterats i två böcker vars behandlingen orsakar rodnad av hela den bolivianska egendom av andra för narkotikahandel och kompromisslös med illa pichicateros av maffior av Creoles och utlänningar. Vad som händer dessa dagar i Bolivia utan tillsyn av DEA, eller USAID, eller som av en amerikansk ambassadör på uppdrag av amerikanska omhändertagna på grund av verksamhet som narkotikahandel inte överstiger de villkor som avtalats med den bolivianska regeringen i plantering av Kokablad, orsak och ursprung av kokain långt i undertrycka drog människosmugglare som har dömts.
När du läser i den europeiska pressen för gripandet av en klan av brottslingar knutna till Margarita Teran, nära president Morales och hans MAS regerande partiet i besittning av 150 kilo kokain, och en upprepning av de agerar med en ledare i San Ignasio av Chiquitos i innehav av 30 kilo, och förekomsten av Nya rikedomar bland ledarna för Coca odlare som inte kan förklara ursprunget för deras framgångar i ett par månader blev tycoons som gör prål av Lyxbilar bland andra utan någon skam , Slå på larm och börja titta mycket nära den verksamhet som bedrivs av administrationen Många är de som tror att Europa är tolerant mot narkotikahandlare och att det finns, säger, hela städer där försäljningen av drogfria, utan att veta att den restriktiva politik som en del av de regioner som scandinavien följer antialcohólicos folkrörelserna, och föräldrar, har lagstiftat om upprättande av hårda sanktioner för att straffa brottslighet i alla dess faser. Då är det inte en fråga för de brottsbekämpande organen eller bara för de politiska partierna har enats om att strikt kontroll av denna verksamhet. Är resultatet av en lång diskussion och en önskan på alla prov. Narkotikahandel har ingen plats och inte leder till contemplations. Därför tittar åt sidan på de signaler som ges ut av den bolivianska staten med sin "revolutionär förändring" i en så känslig fråga.
Tillbaka till ordningen för kokain under 1980. Traditionella medier var förpliktas att rapportera vad som händer i Bolivia, så att någon regering etablerade relationer med Garcia Meza, ingen stödde honom (undantag för nationalistpartiet Kina) och förlorat all moralisk auktoritet att fortsätta att företräda folket i Bolivia . I ett slag minskade Garcia, Torrelio, Vildozo (som Hidalgo och uppriktiga sätt) levererade nationen till civil myndighet. Europeiska unionen har en verkställande nivå kommitté som behandlar narkotika och brottslighet, eftersom det redan finns en höjd omfattande dokumentation om Bolivia och kokain resultat av det arbete som utförs av experter som känner till landet bättre än många bolivianer och utbyte mellan myndigheter . Så att den "kommission för att UD" att besöka landet och att leverera två separata stöd till regeringen, de inte har kompetens att komma in i områden som avgörande för dess samarbete med Bolivia. Det är olyckligt att i namn av Coca hade provocerade makt narkotikahandel vända Bolivia i ett slags "fri mark för utbyggnad och exploatering" Kom ihåg att för mycket mindre, en operation kommando dethroned Ortega i Panama och dömde honom till fängelse för brott mot mänskligheten.
Om det är uppenbart att Bolivia har fallit i kopplingar av narkotikahandel bara insvept i ett system av demokratiska former, kommer snart att släppa masken och visa sitt rätta ansikte som förespråkar legalisering av narkotika och rabidly mot regerande ideologi i en tid då Ryssland ett tillstånd av storföretagen och globaliseringen prohija Kina i stor skala. Bolivianska ungdomar skulle ha att sätta fingret på den ömma och bevisa att de icke-statliga organisationer, grupper anarquizantes, den decriminalized drogen, finns bakom en pseudo förändring som har misslyckats med att minska fattigdomen, eller tas det institutionella livet av en tydlig och kraftfull, enligt den bedömning som ledare för det socialdemokratiska partiet av miljöaktivister och liberaler i Europa.

No hay comentarios: