Vistas de página en total

jueves, diciembre 17

ejemplar. Suecia desembolsa 140 millones de coronas en favor de países pobres.
en idioma sueco la lista y el monto de las asignaciones país por país. bien hecho!

Sverige ger ytterligare 140 miljoner kronor i humanitärt stöd

För att möta de mycket stora humanitära behoven i några av de mest kritiska humanitära situationerna i världen, har UD beslutat om ytterligare 140 miljoner kronor i humanitärt stöd.

- Bidraget är en del av Sveriges redan stora humanitära engagemang och ett tecken på vår vilja att bistå de mest utsatta grupperna. Detta är extra viktigt i tider av ökande humanitära behov i kombination med global ekonomisk nedgång, säger Gunilla Carlsson.

Bidraget är avsett att komma de mest utsatta befolkningsgrupperna till del i länder och regioner som präglas av bland annat utdragna konflikter och där humanitära organisationer inte kan fullfölja sin planerade verksamhet, ofta av livsuppehållande karaktär, på grund av betydande underfinansiering.

Det humanitära stödet fördelas på följande länder och organisationer; Kenya 20 miljoner kr genom FN:s flyktingorgan (UNHCR), Somalia 30 miljoner kronor genom FN:s världslivsmedelsprogram (WFP) och UNHCR, Sudan 35 miljoner kronor genom WFP och UNHCR, Zimbabwe 10 miljoner kronor genom UNHCR, Irak 15 miljoner kronor genom Internationella Rödakorskommittén (ICRC), Colombia 10 miljoner kronor genom ICRC samt 20 miljoner kronor till FN:s organ för palestinska flyktingar (UNWRA) och dess verksamhet inom hälsoområdet.

Beslutet är samordnat med, och kompletterar, de humanitära bidrag om 260 miljoner kronor som Sida nyligen fattat beslut om till andra akuta humanitära kriser.

No hay comentarios: