Vistas de página en total

martes, septiembre 30

Mot Coca odlare och hantverkare tillverkning
Mauritius Aira
Vi de troende som har ofta i bön för Bolivia vi är mycket glada över dekantering, som klargör att går till att producera en rad situationer som korsar fosterlandet. En LYCKOSAM fall utmanar de tullförmåner som beviljas till USA: s status som "kriget mot narkotika. För att göra det rättvisa. Producenter av koka har en särskild plats i regeringen i MAS, den stora liberala i odlingar av vägen där produktionen ökade med över 20% leder till ökad produktion av kokain hittades den i särklass nationella polisen som ansvarar för bekämpning av narkotikahandel. För att bara nämna ett fall olyckan av gripandet av tre nära släktingar till Margarita Teran intimt kopplade till Evo Morales i besittning av 150 kilo kokain, kan värna om den effektiva administrationen att följa till punkt och pricka avtal av ATPDEA .
Påverkas av avsaknaden av en tävling öppen för produktion av och handel med narkotika och därför ogiltigförklaras försäljning av sin tillverkning till USA, fabriksarbetare och hantverkare är i förgrunden för odlarna. Intresse från båda sidor är i opposition. För första export är allt, för att kunna producera Coca är deras uppgift, därför stöds dess ledare Evo Morales i 10 år innan vi tog makten, och ytterligare tre hittills.
Detta är en kamp för överlevnad, 528 bolag enligt den nationella avdelningen av Industries skulle vara överhängande risk för nedläggning på grund av att de inte skulle ha marknad för sina produkter. Regeringen har aviserat att man kommer att söka andra marknader, nedsättande det löftet har inte haft ett handtag fram till i dag, eftersom det inte är första gången ni pratar om en domstol i ATPDEA. Det talades om Venezuela som kan avbryta kostnaden för export elva månader efter provet, motverka deras livskraft. Bortsett från regeringen för privata affärsmän i Bolivia CEPB han har sammankallats för att ta upp förslaget från president Lula Da Silva som hade erbjudit samarbete i december 2007.
Gabriel Dabdoub avslöjade den besvikelse som exportörerna i sina kontakter med Venezuela för att "svika de förväntningar." Bolivia behöver inte högre arbetslöshet, behov att skapa arbetstillfällen och exportmöjligheter, den CEPB kommer att göra allt för att erbjuda lösningar, inte problem. Dabdoud ansåg att beslutet av president Bush att ta bort Bolivia från ATPDEA inte är en överraskning, är resultatet av ett oberäkneligt politik Evo Morales också gjorde allt som behövs för att producera åtgärden.
Använd politiska skäl för konfrontation med USA, inte motiverar självtillfogade skador, förlust av marknader, vi gjorde förtjänar decertification och nu avskaffande av tullförmåner. "Marknaderna är förtjänat genom att investera i teknik, marknadsföring och utbildning av arbetstagare tjänar förtroende hos kunder baserat på hur allvarliga de åtaganden, kvalitet och pris på produkter." Mot bakgrund av konfrontationen mellan Coca odlare och arbetare, är uppenbart som hade rätt om de som decennier sedan övergett sina vanliga plantering rotknölar, frön och frukter valde Coca odlingar som innebär gott om pengar och mindre ansträngning, eller skräddare, beslutsfattare, juvelerare, snickare och andra hantverkare och arbetare, vars insats är ett legitimt inkomst av $ 400 miljoner årligen.
Den tidigare inte betala skatt, inte heller har en laglig rättslig status, deras verksamhet är olaglig och kommer att orsaka stor skada för mänskligheten. Den andra förteckningen, har intressen i de sociala trygghetssystemen och generera sekundära aktiviteter som berikar de samhällen där det bedriver sin produktivt arbete. Inget värde av officiella och inofficiella lägen för myndigheten och tecken som har förorsakat den händelsen.
Snarare än att observera recato och försiktighet i hanteringen av narkotika och internationella relationer, har använts i alla forum för att uttrycka en ovanlig aggressivitet utan ett specifikt mål, som det var "en öppen shooter" som skjuter i en okänd riktning. Ett sådant beteende är inte alls känner sig mycket mindre den anda av konstruktivt bolivianska man.

lunes, septiembre 29

Tillbaka till alla de mest grundläggande försiktighet och förnuft, president Evo Morales och hans män är engagerade i regeringens attityder och åtgärder som kommer att splittra bilden utomlands. Framför allt deras avgift för godkännande och popularitet utanför våra gränser, gradvis sänkas till följd av staket som kommer att gå till Santa Cruz, som använder den till grupper av bönder som är chef för konflikt och ett stipendium från vice, i syfte att införa tryck och terror på vilken typ av avtal som innehåller bestämmelser om MAS som ett slut på den nationella politiska krisen. Den stora internationella TV-kanaler sänder bilder vittnar om stämningen i nyfascistiska rörlighet neopopulismo nu vill påtvingas Bolivia. I Latinamerika, Europa och USA människor såg som MAS, attackerade åklagare som försökt förmå dem att skriva in vårt kapital på ett fredligt sätt, utan stavar, vapen och dynamit i hans händer.
Vi föreställer oss den bestörtning av utlänningar till scener av fega angrepp på journalister med ansvar för nyheter av evenemang. Inget tvivel om att sådan ångest ännu högre när statschef, Evo Morales, som utfärdats olyckliga försök motivera sådana kränkningar. Ingen tvekan om att den förvåning blev arg när retoriken i presidentvalet slutsatsen att den tillämpade metoden för utpressning ( "Om de tar emot avtal, fackliga rörelser inte kommer till Santa Cruz") för att tvinga motståndarna till underkastelse, att den regionala regeringen och deras företrädare i dialogen i Cochabamba att underteckna utan skämt regeringens förslag till slutligt avtal.
Vad regeringen vill att godtas? Tja, enkel makeup och oviktiga slags grammatiska och konceptuella i sin text av Magna Carta av Glorieta, utan kompromiss i någon fond jaez. Hittills har den totala bristen på information som finns på utsidan av en nästan omärklig Bolivia i den världspolitiska arenan bilden av Evo Morales och hans regering var mer eller mindre goda i världen utanför.
Emotionella faktorer, såsom sympati (Europa, främst) för inhemska och ursprungsbefolkningen i vår skola, som uppmuntras av icke-statliga organisationer och stiftelser på en lång axel Financial (en del av den amerikanska dollarn, i synnerhet) som en ström kopplat till eko-miljö (Green) färgas med ultranativismo, förstärkt en grad så extrem entusiasm för räddningsinsatser neopopulismo i Bolivia, som abounded den eulogies för Morales och hans regim, inklusive människor från flera internationella organ, till exempel OAS och FN självt. Men nu, efter de våldsamma händelser som vi beklagar att det i Bolivia, den dag som går är antalet sändebud i den internationella pressen att täcka händelser och ge sina media nycklar som skulle inte bara skapa sitt verkliga ursprung, men sanna karaktären på regimen som styr oss. Och efter händelserna den Pando, fortsätter vägen mot Santa Cruz de paramilitära grupperna ( "MS" MAS), som i de gamla tyska kommer ihåg SS av Hitler, de sidor i tidningar i USA och Europa börjar översvämning med synpunkter på att ingenting i tjänst i ordning för MAS. Regeringen är suddig bild utomlands på ett progressivt sätt. Folk börjar det på sortiment av envälde och avasallador. (källan El Deber, Santa Cruz, Bolivia)

viernes, septiembre 26

Här är kampen mellan rika och fattiga är kampen för socialism mot kapitalismen. Det är ett uppror av människor mot det kapitalistiska systemet. Om vi inte förstår att kapitalismen förstör mänskligheten, vi kommer inte att lösa problemen med mänskligheten ", sade han, bland andra vältaliga fraser, president Evo Morales att organisationen av FN. Som väntat, hans fördämningen provocerade så olika reaktioner som passionerad. Det var beröm från dem som tycker om ett ljus som har släppts ut på sina axlar uppgiften att leda till frälsning och inte bara för att hans anhängare i Bolivia utan för hela mänskligheten. Å andra sidan finns det de som tror att Bolivias president förtjänar inte mer än ett compassionate leende. Men det är också rädd för att Morales tal är ett uttryck för något mycket allvarligare eftersom det skulle vilja tro. Paradoxalt nog samtidigt som presidenten sagt att på utsidan, i Bolivia, han och hans propaganda Bent på att se till att MAS-regeringen kommer att respektera privat egendom och aldrig lämnar "kulturen i fred." Den motsägelse kan tolkas som resultatet av en doktrinär förvirring, kanske kan hänföras till den låga intellektuella av domen. Men det finns många skäl att påstå att detta är något mer komplex än så, vilket skulle innebära att denna dubbelhet diskursiva snarare än ett uttryck för okunnighet, är ett smart sätt för att tillgodose olika målgrupper. Med inre, det är uppenbart att dess syfte är att motverka de negativa effekter på en stor del av Bolivias invånare skulle misstänka att Evo Morales talade på allvar när han säger att hans mål är att förstöra kapitalismen, som är oförenligt med respekt för privat egendom. Med externa, men det viktiga är att projicera sin bild till den punkt omvandla det till en av de ledare som kombinerar sina styrkor, syftar till att förstöra inte bara kapitalism, men i hans ord, grunderna Västra civilisationen. I detta sammanhang har likheter med vad de islamiska ledare och Irans president, Mahmoud Ahmadinejad, skulle inte vara ledig. Tills för en tid sedan, liknande anklagelser och hävdar att annonsera de har varit utsatta för förlöjligande. Ingen hade tagit på allvar och förövarna skulle få liknande behandling som förtjänar ESPON ofarliga. Men världen har förändrats kraftigt under de senaste åren. Därför att så osannolikt som det kan tyckas, att Evo Morales och hans ideologi inte saknar anhängare, eller miljardärer ekonomiska resurser, eller kraftfulla supportrar. Resultatet, som framgår av de faktiska omständigheterna, är att Bolivia är, så sakta men säkert, på grund av att de nuvarande makthavarna eller initiativ oberoende, icke-anpassas och stödja en aktör i ett block som innehåller anti stora gasproducenter och olja på planeten, vilket är fallet i Ryssland, Iran och Venezuela. Mot denna bakgrund är det bolivianer göra fel om vi vägrar att erkänna att det politiska projekt som håller på att byggas i vårt land är mer än en passagerare slip, en av våra oroliga historia. (källa lostiempos, cochabamba, bolivia)

miércoles, septiembre 24

Sverige de minst korrumperade staterna av Mauritius Aira
Bland de mest korrupta länderna Somalia, Burma, Irak, Bolivia. Svenskarna var mycket glada över att ha de renaste händer i världen. En annan av de minst korrumperade är granne Norge. Den kontroll som utförs varje år Transparency International och rapporten avser 2008 och Sverige fick ett betyg på 9,3 på ett bord av 10 som ger utrymme för att förbättra kontroll av korruption på en pampig invigning är informativ I dag till exempel när det gäller att nå en journalist till sekretariatet för varje myndighet och begära handlingar för inresa och utresa för de senaste timmarna och ha möjlighet att fritt ta del av dem, är i finansieringen av politiska partier bygger på bidrag från militanta vars Offentlighet är offentliga. Analysen omfattar områden av IT rättsligt skydd till de klagande av brott för att säkerställa den allmänna säkerheten. (se index på www.transparency.org) En annan viktig del av byggnadsställningar mot politisk korruption är tillgång till medier för alla politiska partier i samma takt som uppnåtts i de senaste valen och tillhandahålla resurser för sin egen verksamhet. Oppositionen i Sverige arbetar med ett företag som analyserar parallell ekonomi, internationella förbindelser, madioambiente och alla frågor med totalt grundlighet och är i stånd att diskutera resultatet för regeringen den dagligen i ett faktiska utövandet av demokrati som är scenario, eftersom man inte kan annat, det nationella kongressen där de har minst tre dagar i veckan för ministrar att svara på frågor från oppositionen med största möjliga öppenhet. (insatser som sänds av en av kanalerna i staten dess integritet) Inte alla är medvetna om att oppositionsledaren i detta fall den socialdemokratiska Mona Sahlin har en lön på samma nivå som regeringschef och uppfyller därför en princip om jämlikhet, så att båda kommer att ägna sig åt sina offentliga angelägenheter heltid utan att vara beroende av andra inkomster eller andra intressen. När det gäller Bolivia, medan vissa klättrade den traditionella första platser han innehade till det mest korrupta under några år, har fortfarande en lång väg att gå, det är en så allvarlig anklagelse om de senaste institutionella korruption i klagomålet av en medborgare Probo Ett anmärkningsvärt mod att civila pekar på två omständigheter: 1) undertecknande av kontrakt som är skadliga för staten med tydliga tecken på extraavgifter på upp till 100% av deras verkliga värden och 2) att återgå till tjänst, nu chef för Roads operatörer av korruption hade handlat med regeringarna i MIR och DNA som hade kastats ut från CNS. Det är obestridligt att hänvisa till tidigare klagomål om projektet tilldelning Potosí-Uyuni 130 miljoner av Dolan hade tvingat den verkställande makten att upphäva dekretet och erkänna att "misstag". Den andra tilldelning har gjorts med 84 miljoner för att undvika "en ekonomisk skada till Bolivia med 46 miljoner dollar." I ett andra tillfälle rapporterades till förvaltaren av ABC-Potosi Tarija arbete som kostar statskassan minst 100 miljoner dollar extra. Regeringen reagerade genom dekret och den här gången blir det tvingat förlängning av kontraktet. Patricia Ballivian meddelade tilldelning av projektet Villa Tunari - San Ignacio de Moxos till ett belopp av 415 miljoner dollar, "när en rimlig kostnad skulle bli i storleksordningen 200 miljoner euro, mindre än halva priset tilldelas" Angriparna av vägar har återvänt för att arbeta med straffrihet, läggas till den klagande "agenter av korruption som serveras med traditionella partierna har återvänt till vägar, de flesta kopplade till MIR-DNA och" något som det anges att fästa post utbyte e som bevis på deras engagemang i frågor av denna publikation ABC.La klagomål och försöka undvika skador på staten. Vamor att inte upprepa de många anklagelser om korruption som har offentliggjorts som stöld av 300 traktorer från Venezuelas stöd till förmån för en ex-minister av Evo Morales, även om det erinras om att före nu, men hjälpt banner av ordföranden under sina år i opposition koka odlarnas ledare var "bekämpa korruption" som tydligen gör dammen i hög grad av hans administration. Den socialdemokratiska regimen i Sverige nått nivåer uncorrupted administration, även om i dag regeringens aktörer är ett partnerskap här som kallas för "borgerliga partier" och det är att den socialdemokratiska tradition av detta kungariket har lyckats med iakttagande av djup respekt för majoriteter och minoriteter är ledande staten med högsta möjliga krav på ärlighet och öppenhet som är gemensamma för botten, som de ovan. (Se hela texten med klagomål: www.boliviainfo.com och sedan bloggen maVigía för frihet) En linje i förhållande till aggressivitet, att den inhumana sätt att behandla andra bolivianska medborgare som i dag är motståndare till regeringen i MAS i deras mediekampanjer. Den adjetivación, en fullständig brist på respekt människor är frågan om varje dag i TV, på grundval av en stark utlägg för dyra medier, vars räkningar betalas med pengar från statskassan till nationen, på ett tydligt agera för korruption eftersom inga skatter görs för att förödmjuka och uttrycker sig nedsättande om bolivianer själva.

martes, septiembre 23

dramatisk meddelande av Rubén Costas gobernör i Santa Cruz, Bolivia
Vad hände idag i Santa Cruz, är en följd av statsterrorism som utövas av centralregeringen och den blindhet som hindrar honom från erkänner folkens rätt till självbestämmande och suveränitet genom avdelningar självständighet. Vad hände idag i Santa Cruz, är svaret på den okänslighet för regeringen som vägrar att återlämna konfiskerad resurser av HDI och vår heliga royalty. Vad hände idag i Santa Cruz har varit populärt svar för att inte ge upp våra rättigheter eller den väg vi valt i demokratisk riktning, det vill säga vägen av avdelningar självständighet. Jag är här med mitt folk, som guvernör, och jag sida med det civila mod som inte har haft president Evo Morales, som än en gång bakom en del av sina inställsamma anhängare. Som alltid är jag här med mitt folk, att tala om för regeringen att inte skrämma mig eller jag kommer att krossa i min övertygelse eller mina principer. Vad hände idag i Santa Cruz, som i Pando, Beni, Tarija och Chuquisaca, är inte en statskupp, och inte heller ett slag prefekturstyrelsen Civic, är svaret från 86% av de människor som cruceño omröstning av avdelningar självstyre. Vad hände idag i Santa Cruz är svaret, om ett folk som tröttnat på att så mycket ilska mot rättsstaten och motstå den med mod och heroism till våld och förtryck av ett fascistiskt regering. Vad hände i dag, och vad som kan hända är ensam ansvarig för Evo Morales. I min stad Jag ber lugn och fasthet och vara uppmärksamma på eventuella nya angrepp av den totalitära staten. Jag är medveten om den svåra och viktiga tider vi lever i landet och särskilt Santa Cruz. Inför belägringen och aggression att regeringen har uppmanat sina sociala rörelser mot vårt land och dess folk, uttrycker vi här bara hitta ett enat folk, utan vapen, stavar eller Chicote. Och hellre ta ett folk som söker och hoppas på fred. Regeringen behöver en ursäkt för att generera mer sorg bland bolivianer som den här gången var det dags för Pando, människor som vi uttrycka vår djupaste sympati till regeringens förtryck. Jag ber folk cruceño frid och lugn. NEJ svara på provokationer och hot från regeringen och dess grunder. Därför, än en gång, alla Cruceños cruceñas och övertygelse, födda och ofödda i detta välsignade land och generös, jag ber dem att inte längre drivs av provokationer och gråter av krig. Alla samtal för att försvara våra principer, principer och övertygelser. Om regeringen söker en chef cruceña för att försvara våra demokratiska rättigheter och vår frihet, att huvudet är min. Låt mig inleda rättegång, som en ansvarsfull regering avdelningar autonoma Santa Cruz, utan svek som de gjorde med guvernören Leopoldo Fernandez, som arresterades utan rättegång och instängda på en militär garnison. Vi kräver att statliga myndigheter att respektera deras liv och deras medborgerliga rättigheter. Vi är övertygade om att det finns en annan väg, denna så hoppades Bolivia: vägen till dialog, fri och rättvis i sökandet efter fred. Jag är här på guvernör i Santa Cruz och passerar över mitt huvud, innan de begår illdåd mot mitt folk. Detta är inte en konflikt som sannolikt kommer att kuppen. I vilket fall som helst är det regeringen som bryter mot demokratin och dess institutioner. Vår efterfrågan på departementsnivå självständighet, återlämnande av HDI och olja royalties är en juridisk och oåterkalleligt. Därför kräver vi att de nationella myndigheterna att respektera de mänskliga rättigheterna, respekten för livet, respekt för politisk frihet, friheten att leva utan hat, bitterhet eller hämnd. De kvinnor och män av mitt folk, jag frågar igen lugn och hoppas att inte lyckas demonerna ur kriget. Vi är uppmärksamma på eventuella offensiv som syftar till att tända stubinen i detta land av konfrontation. Låt det stå klart om regeringen fortsätter att uppmuntra en sammanstötning av deras absoluta ansvar kommer att konsekvenserna av vad som kan hända. De brott som förhoppningsvis, om Gud så vill, inte kommer att inträffa, kommer inte att belasta ryggen, men deras president Evo Morales.

viernes, septiembre 19

De konflikter som uppstod i Pando, som dödat bönder och autonomist och med försäkran om ett tillstånd av belägring, militarisering av departementet och bortförandet och inneslutning av prefekt Leopoldo Fernandez, är inte en slumpartad händelse, utan att svara på En plan som lagts fram av regeringen i dess avancerade mot övertagandet av östra Bolivia och upplösningen av projektet autonomist.
Den plan som avrättades för några dagar sedan i Pando, föddes i god tid, samtidigt med de problem det innebär för den verkställande makten. Uppstod vid svårigheterna med en konstituerande församling att valet inte nådde två tredjedelar av medlemmarna i MAS att Evo Morales har för avsikt att uppnå detta under detta "nederlag", fyra regioner uppnått en god rösta för utkastet avdelningar självständighet. Vid detta ögonblick har regeringen skjutit diskussion och SOCIALISERING av de teman som ingår i församlingen, slutna led med sina väljare, får, började trycka på för motståndarna användbart och framför allt gjorde honom olycksbådande planera verkställa ett skott Öster om den bolivianska plan som identifierats Pando, Beni och Tarija som möjliga scenarier för en konfrontation som skulle vara det första slaget vid genomförandet av den lömska plan att göra och invasionen av öst. Rådgivare kubaner, venezuelanerna och andra som tillsammans bildar team med ideologer Evo, visste att efter en konstituerande församling misslyckats, med en text skatt, som godkänts med våld och blod, i bästa fall skulle få möjlighet att validera Evo med en påminna om folkomröstning, som lämnats med överraskande hjälp av ett motstånd block som vädjar till förnuftet prefabricerade gav sitt sista slag och banade väg för att sätta minns prefekterna i runda där förlorarna har de avdelningar autonomi men har vunnit sina prefekter. Den politiska kalendern sedan vi fick i folkomröstningen om konstitutionen, som tidigare måste ha sammanställd den första delen av planen tar de östern, som har diagrammed för att få en bild av territoriella Crescent som avancerade Mas. Hämta det préfets tumbó två motståndare som fristående, och avancerade mot öst har straffbeläggas prefekten autonomist Leopoldo Fernandez. Pando var den avdelning som valt att genomgå den första etappen i denna våldsamma angreppet, som hade förberetts av regeringen som inledde sin tid och genom deras kommunikation enheten en kampanj där han var i samband med Pando med en zon fri från ligor narkotikahandlare, som Chaco också förenad med idén om slaveri, i syfte att inleda en tagning av mark som inte och var tvungna att tillfälligt avbryta sina planer angriparna. Planen Pando med expertråd terrorister, diagram och beslutade öde bönder identifieras med tydlig arm band för låg autonomi inte överstiger offer för bönder, som i planerna för MAS dödsfall av bönder är flaggan att stödja militarisering och motivera genomförandet av våldshandlingar av regeringen, såsom skedde i många stunder av kampen koka, och att en liten skala ägde rum i Cochabamba när de tog själva koka odlarnas Prunus domestica Colque balans med en död för sin del den blodiga brott som har begåtts av unga Cristian Urresti. Planen var planerad Pando och denna avdelning och dess borgmästare valdes som det första målet för invasionen av öst av skäl som senare kommer att bli presenterade i dag och att alla berättelser är makabert exekutorer, medbrottslingar och även med förrädare. Prefekten Fernandez Pando är ett offer och en syndabock, medan bonden marscher och blockader är bedövning distraherad och förevändning för att få allt i motiveringen av dialogen som om det vore ett graverande fråga, som jämfört med det våld var loss och staket i Santa Cruz som fortfarande har även blivit ett slags tabell för frälsning i rädsla och ytlig analys av verkligheten som oroar oss är att räkna om godkännande av vänner och främlingar som vill starta anser att dialog är när vår frälsning i själva verket är det kapitulation för bedrägeri och ovillkorlig kapitulation av de östern som vi hade och vi drömmer. Det är inte bra kamouflage nederlag, vi bör inte rodearla teorier för att motivera det, utan snarare att bidra till en verklig analys att enrumbar fram genom att rätta till felen. Pando är nu en symbol för den invasion som har inträffat inte bara i enlighet med planerna för Morales, men har också gjorts möjligt genom den vision som vi har att spray varje avdelning, en situation som CONALDE misslyckats med att konsolidera för att skapa en gemensam front av kamp. Det är inte möjligt att i Santa Cruz, Beni och Tarija allt som det skall efter vad som har hänt med Pando, efter denna fruktansvärda plan som har begåtts mot våra bröder pandinos. Det är inte möjligt att du har lyft den CONALDE enhälligt, att det inte skett några demonstrationer för att kräva hans frigivande och återlämnande av rättsstaten att pandinos som förföljs och begränsas till lida kränkning av deras rättigheter. Det gör ont att inse att när det gäller att undanröja misstankar och förtal kommunikation fungerar snabbare, men samma sak kommer att hända för att försvara liv och rättigheterna för personer som förföljs av regimen för Morales. Vi kan inte protestera bara mot dem som gör en intern kritik, som flygplan informell kommunikation av en omedelbar attack, utan att samma sak händer när det gäller att rädda för att gå ner i denna tävling för att ägna sina ansträngningar att orsaken autonomist av frihet. Vi måste ha mer principer, inte dölja verkligheten, men visa det i sitt starkness även om vi ogillar. Det har varit fruktansvärda, tragiska, grymma se Leopoldo Fernandez, mannen stridsflygplan, valuarte för vår sak, blir orättvist fängelset i San Pedro, kriminaliseras för att försvara de östern som har borrat och börjar bli invaderat. Hur orättvist livet är och hur lite vi är en följd av ledighet endast Leopold och övergivna i dessa smärtsamma timmar. Var är CONALDE i de mörka timmarna av smärta och en av dess medlemmar? Vilken dialog? Smile, om detta är svaret, eftersom det är det enda elegant sätt att täcka upp vår feghet och perversa sätt att bli förrädare av vårt blod och socapadores av våld och förtryck. Historien kommer att döma oss, om vi följa den väg av principerna.

miércoles, septiembre 17

Stöd innebär inte blankocheck. Så bör tolka Evo Morales och i förlängningen Hugo Chávez resultatet av det extra möte med nio presidenter i regionen, inklusive dem i Santiago, Chile, efter den svåra situationen i Bolivia. Unionens toppmöte i sydamerikanska nationerna (Unasur) med framgång. Det var försäkrad, faktiskt, före undertecknandet av det så kallade förklaring av valutan. Detta berodde i synnerhet på det villkoret att sätta Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva att delta: att de stridande parterna i Bolivia lägga ned sina aggressiva attityd. Vi lyckades. Inte allt har meriter Lula, naturligtvis, men toppmötet har inte haft samma effekt utan hans närvaro.
Även ett annat tillstånd drivs av Brasilien och respekteras av andra regeringar har ingen utomstående inblandning i Bolivia, utanför de viktigaste bundsförvant Morales, Chavez, varit den första att bryta med detta krav eftersom han sympatiserar med honom Genom ett överklagande lika absurt som utvisa den amerikanske ambassadören i Caracas, efter anläggningen identiska beslut i La Paz, för att visa hur starka band binds upp i Anderna.
Om drama ur Bolivia genom FBI konspirationer, kanske som den skandal utbröt i påsen Argentina, allting skulle vara lättare. Inte bara nio, men alla presidenter kunde underteckna en protest mot intrång. Chavez och Morales dock inte upprepa med sina misstankar och lyckligtvis imitatörer. Strax hjälpt, innan toppmötet, Chavez exabruptos mot hans par George W. Bush i synnerhet och amerikaner i allmänhet despectivamente kallade pitiyanquis "(sedvanliga förakt i Venezuela som härrör från franska Petit, små). Inte heller hjälpte det, upprörs av den globala ekonomiska misslyckandet.
Området lämpar sig för att lösa situationen i Bolivia skulle ha varit Organisation of American States (OAS), särskilt efter att ha löst krisen mellan Colombia, Ecuador och Venezuela, deklarerade sista mars efter det militära angreppet mot FARC i Colombia territorium Ecuadorian. Denna gång är de nio presidenter som deltog, med påfallande frånvaron av peruansk Alan García, föredrog att använda paraply av Unasur föga av en anledning: att undvika ytterligare konfrontation med Förenta staterna som är medlemmar i OAS.
Lösa problemet, åtminstone tillfälligt, men skapa ett prejudikat i något som hjälper bevara etablerade institutioner och de normala kanalerna för förhandlingar i fråga om skillnaderna mellan dess medlemmar eller interna problem i en av dem. För det villkor som till Lula, snarare än av den nära förestående toppmötet som tillsätts av presidenten i Chile, Michelle Bachelet, Morales kom överens om att sammankalla en dialog med prefekter (guvernörer) av den inofficiella departement i Bolivia. Det som inte är förhandlingsbara, varnade han, var massakern på 15 bönder i Pando. Faktum är att prefekten i det departement, Leopoldo Fernandez, greps i går anklagade för att ha uppmuntrade våld och misstänkt för att ha rekryterat brasilianare och peruaner hyrda mördare att begå de brott för vilka, utöver de döda fanns 37 och skadade fler än 100 saknas. I Pando, som i Santa Cruz, Beni och Tarija, departementen rika Andinska Crescent, har utlöst under de senaste tre veckors våldsamma protester mot Morales planerar att samråda med allmänheten om den nya konstitutionen, kapning och inhemska socialist, och hans ovilja att återlämna medel som kommer från skatt på mineraloljor, som skapats under senare form.
Den Unasur har rekommenderat de stridande parterna att koncentrera sig på att finna en lösning och, utan att nämna, ogillade den antiimperialistiska slagord och sjuttio Chavez och Morales backar avvisas. Vi är, i sanning. Avvisning på grund av att överväga presidenter också licenser som har vidtagits för att möjliggöra Chavez att ingripa i Latin Americas indirekt i tvisten mellan Förenta staterna och Ryssland i Kaukasus-regionen, till följd av konflikten i Georgien, och missilsköld För godkännande för installation i länderna i det forna sovjetiska bana som Tjeckien och pollinier.
Det är dock ingen gav rättegång eftersom det var felaktigt betraktas som en intern fråga för Venezuela. Det är inte, egentligen, inte heller är en intern affär i Argentina skandalen i påsen, avslöjades av leveranserna, som en venezuelansk såpopera, från Miami. Inte för inte Chavez inbjudan till Rysslands premiärminister, Vladimir Putin, sammanfaller med att ersätta den fjärde Fleet's Southern Command. Utöver detta beslut förefaller särskilt relevanta, i synnerhet för de få vänner som hade kunnat skörda frukterna av Bushadministrationen, är inte casual American besvikelse under dessa omständigheter.
Det var bra att de andra ordförandena för de Unasur går med på att inte ladda bläck med konspirationsteorier och att det i den undertecknade handlingen, riktat till stöd med avseende på ett demokratiskt valda myndigheterna i Bolivia. Detta stöd ska dock inte tolkas som Morales och ännu mindre av Chavez som ett fribrev, utan som ett kapital som president i Bolivia, inte hans Bolivarian pair måste du investera i dialog och harmoni efter flera år märkt trunkerade av regeringar och kämpar för politiska, ekonomiska och etniska.
Morales är inte längre den aymara "chomp" (tröja) flerfärgande uppfyllt en dröm, men ordföranden för ett suveränt land som röstade massivt för honom och ratificerat, utan innebär att avviker från demokrati önskvärt , Det sker i samförstånd, och avser att införa en konstitution på en nyckfull, en skatt eller en lag med fler externa inre samtycke. Detta medgivande yttre ofta sammanfattas med Chavez. Och om innan det kan vara roligt, idag är fördärvlig. I hans fall, för bekvämlighet och samhörighet. I andra länder, som Argentina, bara för enkelhetens skull.

martes, septiembre 16

Elva personer ur Blanket kom man till den plats i staden regeringen instängda för att bryta mot ett tillstånd av belägring i kraft i Pando, som också kommer att utredas av slakt av bönder som inträffade mellan torsdag och sista lördagen i städerna PANDIN Porvenir, Philadelphia, Puerto Rico och Cachuelitas Bridge. Dessa 11 personer kommer att vara det första politiska fångar av en demokratisk regering som förföljer meningsmotståndare med hot om fängelse som har hänt med prefekten i Pando, q redan anklagades, åtalades och dömdes av regeringen som ansvarig för folkmord.
Ingenting har sagts hittills om att skjuta på point-blank rad av soldater på flygplatsen i Cobija, där en pastor Evengélica dödats i händerna på regeringen soldater och kulor. Silence medbrottsling sparas i detta avseende mänskliga rättigheter organisationer.
Förlossningen Peace Den defense minister, Walker San Miguel, på en presskonferens som hölls i Palacio Quemado, rapporterade den instängning av sådana personer och meddelade att under de närmaste timmarna kommer att veta var folk kommer att flyttas. "De har anlänt till La Paz som kommer att vara begränsad produkt av ett tillstånd av belägring", sade försvarsministern kort.
Enligt artikel 111 i konstitutionen, i fall av allvarlig fara på grund av interna störningar eller internationella kriget får verkställande direktören, med positiva yttrande från ministerrådet, förklarar ett tillstånd av belägring i de allra territorium behövs och har en varaktighet på 90 dagar. Detained I rapporten från Joint Command baserat i Cobija påpekar att människor är begränsad och huvudsakligen ledarna för och anstiftarna av chock grupper som kommit att bli den första politiska fångar av en demokratisk regering, det bästa sättet att militärdiktaturer. Namnen på de politiska fångarna är Hugo Saonero Apaza, Gualberto Peace Mugiro Ruiz Philip Villarroel Bigabriel, Gabriel Delgadillo Rene Vargas, Jose Antonio Salinas Bazan, Ruben Franco låtar, Mirtha Sosa's Chalar, Adhemar Herrera War, Jean Claude Franco Eguez, Osvaldo Valdivia Da Silva och Nestor Rivero. Enligt rapporten från innehavaren av Defense, var beslagtagna skjutvapen och kommer senare att lämna ut detaljer om denna fråga. Han förklarade att dessa confinements är i strikt överensstämmelse med konstitutionen i artikel 112 som säger att om bevarandet av den allmänna ordningen, i detta fall i Cobija, Pando, som kräver avlägsnandet av de anklagade kan beställa sin förlossning till ett kapital department provins. Han klargjorde att oavsett förlossning, dessa fångar kommer att få vittna på sin plats för förlossningen innan åklagaren. Politiska fångar Sedan Pando anhöriga till fångarna sade att regeringen förutom att det har dödats av militären, utfärda ett tillstånd av belägring och förföljelse av oppositionella, har nu sitt första politiska fångar. "Redan nu finns det politiska fångar, inte kan förklaras på annat sätt de har varit begränsad till andra avdelningar bara för att ha brutit mot ett tillstånd av belägring. Före diktaturer encerraban 24 timmar, är nu begränsad," sade de.

lunes, septiembre 15

världens ögon tas i Bolivia.
Nio länder träffas i Santiago för att diskutera vår kris Beslutet av ordförandena för unionens sydamerikanska nationerna (Unasur) att möta som en fråga av synnerlig brådska i Santiago, Chile för att söka lösningar på krisen Bolivia är ytterligare ett uttryck för kontinental dimension som tenderar att förvärva konflikten. Jag skulle inte kunna vara annorlunda, eftersom två av de större ekonomierna i regionen, Brasilien och Argentina är starkt beroende av stora gas de säljer Bolivia och Chile samt, om än indirekt. Som om inte det vore nog, finns det flera sydamerikanska ledare som mer än en gång har känt sina misstankar och farhågor om möjligheten att från Venezuela, och även inom FARC, är uppmuntrande omstörtande rörelser som syftar till att utvidga projektet revolutionär ledning av Hugo Chávez. Initiativet har tolkats av Evo Morales som ett uttryck för solidaritet med sin regering, vilket enligt honom är detsamma som ett stöd för hans politiska projekt. Den venezuelanska representant för sin del har redan meddelat sin avsikt att främja en slutsats mot vad han anser är en offensiv kupp uppmuntras av den amerikanska regeringen i avsikt att defenestration inte bara den bolivianska regimen utan också för sin egen och politiska projektet att båda cheferna i regionen. I detta sammanhang är det inte lätt för sydamerikanska presidenter enas om vägen framåt. Många av dem har redan gett förstå att de är fullt medvetna om komplexiteten i ärendet och att hur den utvecklas beror inte bara stabiliteten i demokratin i Bolivia utan i hela regionen. De vet också, eftersom samma Chavez fått uppdraget att göra nämligen att våldet i vårt land kan komma att involvera andra länder börjar med Venezuela. Möjligheten att den bolivianska krisen leder till uppkomsten av separatistiska och expansionistiska initiativ som säkert bevarande av befintliga gränser är en annan faktor som mest bekymmer. Och inte bara på grund av risken för en stut i den riktningen autonoma rörelserna i "Crescent", utan också eftersom etniska grupper i väst inte dölja sin avsikt att utöka sitt inflytande till sina territorier av liknande gränsen. Om man tillägger att under de senaste månaderna brister Arreciado runt ämnen som kontinental ekonomisk integration och hur den är strukturerad eller avstånd handelsavtal med USA och Europa finns det anledning att frukta att den bolivianska krisen negativt påverka förståelsen mellan länderna i regionen. Uppenbarligen ansåg alla dessa faktorer som brasiliansk president Luiz Inacio "Lula" da Silva har valt den största försiktighet förvarnad om att inte stödja något uttalande, som innebär en inblandning av andra länder i den bolivianska konflikten. Och som hans peruansk motsvarighet, Alan García, har meddelat att dess position kommer att baseras på respekt och stöd för regimen lagligt etablerad och fördöma varje försök att undergräva dess auktoritet. Mot denna bakgrund är det troligt att de ansträngningar som ledare av Unasur inte är helt tillfredsställande för båda sidor i konflikten och saknar starka nog att hantera dem. Oavsett resultatet av mötet är bara att hoppas att både regeringen och oppositionen sektorer omfattas sina åtgärder till de rekommendationer som härrör från detta viktiga möte. (Editorial tid Los Tiempos, Bolivia)

domingo, septiembre 14

Kära vänner, Jesu frid!

Som pingstmissionär i Bolivia ser jag med stor fara det som händer just nu i Bolivia!

I nuläget sitter jag och tittar på nyheterna och ser hur militären skuter en man i buken som senare visar sig vara en pastor i staden Cobija i norra Bolivia. Pingstpastorn försökte medla medla i en konflikt mellan militären och ungdomar invid flygplatsen. Militären gick då kallblodigt fram och sköt honom.

INFÖR MINA ÖGON ser jag hur han dör i live-TV för inte mindre än ett par timmar sedan!
Han dog inte omedelbart utan på grund av att militären förhindrade ambulans att komma till platsen. Istället för att hjälpa den skadade som halvsitter med hjälp av tre ungdomar som försöker tillkalla hjälp förhindrar en officer bilar att anlända till undsättning.

BED FÖR BOLIVIA OCH HJÄLP OSS ATT KUNNA BISTÅ MED HJÄLP TILL DE DRABBADE!

Från kris till kris.
Markus Green från Cotoca, Bolivia

sábado, septiembre 13

varför fem regioner är emot evo morales projektet?
Försämringen av den politiska och sociala krisen efter händelserna av våld i öster och söder om området de senaste dagarna, inte bara har drabbat regionen men utanför, att godsspecifikationer regeringar friendly nationer; kvarter där flera länder, multilaterala institutioner och enheter som bildats av delar av hövlighet på båda sidor. Sådana uttalanden, som till större delen har argumenterat för att bevara rättsstaten och demokratin i Bolivia, medan båda påstår gripandet av sammanstötningar mellan de stridande fraktionerna, som för att finna lösningar på sina tvister genom förhandlingar leder till en konstruktiv dialog och hållbar.
Andra har dock varit lavished att fördöma det som sitt kall emittenter överväga odemokratiskt och, ännu värre, tilt separatistiska en av de förgrundsgestalter för konflikten, nämligen de fyra avdelningar medlemmar av den så kallade "Crescent", vars eliter skulle ha åtagit sig att återhämta sig slösas utrymme och ytterligare berikas på bekostnad av fattigdom och marginalisering av de utblottade. I det första fallet är en självklar dominans av kriterier långt från antingen slutet eller sekteristiska intressen, medan i andra, är entydiga spela förhandsuppfattningen och desinformation, åtminstone, en omständighet som gör det värt att kommentera upplysande.
Orsakerna till problemet är dels de önskemål som hegemonisk regim av förflyttningar till socialismen och ideologi som syftar till att genom antagandet av ett utkast till författning malhadado i sitt innehåll och bearbetning, och å andra okunnigheten med processen mot den typ av självständighet att de distrikt som eftersträvas genom uttryckliga viljan hos dess folk, som bör läggas styckning deltagande i oljeinkomster till att alla har ett rättsligt mandat, faktorer tillsammans och väsentligt, har resulterat i konsolidering av två motsatta visioner av landet, polarisation och stridslystnad i den slutliga analysen.
Följaktligen är det inte rättvist eftersom det är hänförligt till flödet av vad contestataria kommenterad rader innan Inspirations odemokratiska, splittrande eller andra mål mer skamligt fortfarande, som den gjort sedan den övre nivåerna av systemet vid makten, med lika bristfällig inverkan handtag på utsidan, framför allt tack vare den officiella propagandan, men utan en dos av fördomar, om inte från skåp eller okunskap om verkligheten, kan uteslutas i samband med sådana åsikter.

viernes, septiembre 12

Det beslut av president Evo Morales deklarerade "persona non grata" för att U. S. ambassadör Philip Goldberg, har lett eftersom det inte kunde annat, olika reaktioner i både vårt land och utomlands, av vilka de flesta indelas i två stora ideologiska.

På ena sidan finns de som tror att detta bara är ett fel, dårskap i en statlig åtgärd som skulle svara mot iver att flytta en "rökridå" för att dölja de allvarliga problem som pesten Bolivia. Å andra sidan finns det de som befarar att, långt ifrån att vara ett litet steg meditated, om en rättsakt i överensstämmelse med en plan som går utanför de snäva nationella angelägenheter. Båda flöden kan delas upp i två ömsesidigt uteslutande visioner. I en del av antagandet att regeringen i Morales och politiker som leder projektet, är bara en passagerare som försvunnit, varefter högst inkompetenta tjänstemän som inte vet vad de gör. Därför kan de underskatta regimen och dess beslut, eftersom de förstår att alla, inklusive utvisning av amerikansk diplomat, yerros bara är orsakade av okunskap och brist på goda rådgivare. Det andra sättet att bedöma verkställbart regeringen förutsätter att vi står inför ett politiskt projekt av rötter och räckvidd ännu mer djupgående än de som tog 1952 revolution, vilket överskrider nationella gränser och samma artikel med en process av recomposition av krafterna i hela världen . I detta sammanhang, bestämning av moln förbindelser med USA, vars bakgrund är mer direkta angrepp mot USA och angrepp på huvudkontoret för Legation i det landet, skulle vara ett led i en utrikespolitik som är väl planerade och plasma samtidigt på flera fronter. Alltså, de besök av president Morales till ledarna för Libyen och Iran, med allt vad det innebär i det globala geopolitiska sammanhang, utöver att "misstag" som inspirerats av bristande erfarenhet och vision för vår härskare. Även de nära förbindelserna mellan regeringarna i Kuba, Venezuela och Bolivia, som utgör "Axis of A" (Havanna - Caracas - La Paz), utöver symboliska handlingar skulle utgöra starka åtgärder för att återskapa en nätverk av allianser syftar till att återställa en "multipolär balans" som ett alternativ till den "unipolär hegemoni" American. Dessutom återupptas, efter två årtionden av frysningen av förbindelserna mellan Kuba och Ryssland och Hugo Chávez beslut att sätta den venezuelanska territoriet till förfogande för de ryska styrkorna, skulle vara en annan del av en strategi som syftar geopolitik att återställa villkoren i det kalla kriget som var tänkt äntligen förbi efter det sovjetiska regimen. Om ovanstående tillägger att i Bolivia, liksom i stora delar av Latinamerika, finns det få saker som mer attraktiv för människors känslor och förbittring att "anti-imperialism", kan man dra slutsatsen att Morales har tagit ytterligare ett steg mot att befästa sin siffra som strävar efter Warlord dimension inte bara nationella utan fastlandet som inte saknar anhängare. Views saker väl, vi har tillräckligt skäl för att inte titta med förakt kursen tar utrikespolitik i vårt land. Tvärtom finns det anledning att frukta att Bolivia går att spela en stor risk i en komplex internationell scen (Detta är huvud artikeln av Los Tiempos från Cochabamba, Bolivia)

miércoles, septiembre 10

Dante tall crumbles palatial reaktion på vad som händer i Bolivia, påminner quintana att brännas hög, tvingas att blockera vägar, gräva diken två meter, minns han att han handlat med dynamit i sin hand och distribuera vapen bland ponchos rött ... påminner alla hans missgärningar att komma till makten. Nu quintana autonomier gråter för att du gör något liknande och ännu mindre att driva seditious MAS 2003, 04, 05 ton 2006.

Det är inte ovanligt, men igår var överdriven. Quintana oss vana vid att deras uttryck fullt av kvalificerade mot oppositionen. I uttalanden till Radio Patria Nueva bort förolämpningar på som aldrig förr. Han berättade prefekten i Santa Cruz och ordförande i Civic kommittén att en del var kriminella, brottslingar, seditious, orsakar brist i deras stad, sinnessjuk, hyrda mördare och en hel rad av uttryck värdig detta minister. Självklart att Mr Quintana flailed sitt försvar om demokrati, konstitutionell ordning, lagstiftning, den legitima regeringen, rättssäkerhet och hans uppmaning att försvara dessa värderingar och principer. Jag undrar Är dessa värderingar och principer fanns de som försvarade detta gentleman i oktober 2003? Har inte handlat brinnande staden El Alto, tvingar sina medborgare att gå ut och blockera vägar, gräva diken två meter så att ingen passage av tankar med bensin och gas till staden La Paz? Är inte var dynamit i sin hand och lämna vapen till röda ponchos i Achacachi? Och allt under förevändning av en påstådd försäljning av gas till Chile. För vår egen erfarenhet att regeringen vet att de döda är flagg. Är inte de döda kom från Warisata och dödade flagg El Alto som används för att slå civilrättsligt till regeringen av Gonzalo Sánchez de Lozada? De vet allt detta. Varför var aktörer i konspiration, uppvigling och slag mot denna regering. Och för vad? Tidigare hösten Sanchez de Lozada är nu skyldiga att leva i ett land med ordning, enighet, stärkt ekonomin, levnadsstandarden och övervinna konstitutionella garantier verklig? Eller har encumbrado serveras till en grupp terrorister förtäckt som demokrater, som har havererade vår ekonomi, förstärkning på våra rättigheter och garantier, delat landet och främjas rashat? För detta var den uppdelning av demokratin i oktober 2003. Och alla dem som stödde ett sådant slag mot demokratin i dag får betala konsekvenserna. De som sagt skit att demokrati är söta! Nu måste man lyssna på skrik shit Vad är detta?! De som röstade för Evo Morales hoppas att med denna omröstning Borta är de dagar av blockader och stopp av landet, marscher och motverka marscher, i dag och måste blockera mars mot Evo Morales. Oktober 2003 var det början av oktober 2008 framåt. Evo Morales får inte sluta som en martyr, skall svara för allt du gjorde för landet under dessa åtta år av oförtröttliga arbete för permanent destruktion. Så det är inte längre en fråga om "dialog" utan att be honom att lämna regeringen och genomgår en prövning av ansvar som borde redan vara i avsaknad av en amnesti dekret som gav Carlos Mesa, de stora förrädare. Du kan förolämpa Quintana allt du vill. Och antas vara en försvarare av lagen. Men verkligheten är påtvingas dräkt och lögner. Santa Cruz och autonoma regioner inte försvara intressen bastards George Soros Quintana eftersom den inte vill sätta Bolivia och kubanska socialismen chavista, men vill inte lika rättvisa samhället, men inte vill ha demokrati etniska medborgare, ovillig att blockera Mer men frihet för alla, vill inte ha en uppdelning av den hemland utan den nya samlingsregeringen som slutar i hambreador centralism. Det vill de som kämpar för frihet och rätt. Det enda förolämpning och misshandel.

martes, septiembre 9

som sunumi, Hurricane stormiga, våldsamma jordbävningen orsakar politisk handling motsatta regering Evo, som började stamma, förvirrad i hans insatser:
vi ser förbryllad, till den grad att aviserar ministernivå remosión, lämnar minst fem, görs åtaganden om att nya grupper att uppnå stöder alteños vill ha mer makt (läs pegas MAS) röda ponchos är inte glada och de vill också ha makten så att ministrar som inte utgör någon, inte har något att göra, som alltid funnits cuoteo blir mer märkbar om ordföranden vill stödja MAS har att dela, och att det "inte hade så många Masistes" för ståndpunkter, hänga på päron och anskaffas, påminner oss både till milisen i andra tider, kommandon enemeristas, mobilizations och avgörande röster, åtminstone var mer kreativa och underhållande utan alltför skrämmande dessa andra, varken underhållande eller är fantasifull, är renegades , Rabiata och farlig eftersom beat utan rädsla och få stöd av polis ... vad är förbryllad inte vet vad de ska göra, ett steg bakåt, ja ... vi måste gå till kongressen, naturligtvis förväntar "hans dag roligt" Ursprungligen markerade den 7 december och få en förlängning till den 25 januari, vilket kanske inte är den enda, andra kommer att följa för om kongressen skulle godkänna begäran om folkomröstning skulle behövas där i 120 dagar framåt, så att i bästa fall, karnevaler genom detta sköts upp till mars, början av april. Samtidigt har akuta problem, ekonomin hårdnar, saknade produkter, gasbrist ... människor förändras. då vi står inför en ny situation, kanske soldaterna måste lämna Beni, som lämnade Sucre flygplats-Viru Viru, Camiri och kanske tar att stänga ett par ventiler för dem att se världen som Evo beslutar om staden som styr rikedomar ... det är ett budskap som en signal att trycket en dialog nödvändig, men inte för foto, utan att nå slutliga överenskommelser ... glömma det förflutna " prefekten Cossio betalar de strejkande, "tänk om förnyelse i form av mässing MAS har betalat för tio år sedan för" fuck landet "med pengar från Venezuela ...? den Onega? Legaliseringen av kokain? Gå en att känna, att ni vet, eftersom sanningen alltid kommer ut i livet ... vi har sett att tveka och stamma, allt. bara ihåg att det inte finns någon varaktig dien år, eller att kroppen emot. allt är bara ... bara Gud!

sábado, septiembre 6

Den civila motstånd som har utlöst i Crescent, börjar visa att regeringen i president Evo Morales har inte en contramovilización i de autonoma avdelningar. Den intensifierade blockaden är ett tydligt uttryck för att medborgarskap är organiserade kan visa sin styrka och beslutsamhet att bygga en opposition och omvandla det till åtgärder som kan bli överväldigande. Trots alla alharaca användas av regeringen för att ge intryck av att det har panoreringen av handtag, du börjar att se hur man ska göra det möjligt att skaka stor myt som tyder på att MAS är oberörbar: Detta är häpnadsväckande i den utsträckning som slussar Chaco och de starka åtgärder som hittills fått i Tarija, Pando och Beni, lägger landet upp och ned, och sågs som lämnar regeringen för Morales kan Cornered och reduceras till territoriet i La Paz, Oruro och Potosi. Vi vet att påminna om folkomröstningen var utgångspunkten för regeringen att försöka igen en avancerad mot öst. Vi vet att gåvan de gjorde till statliga chefer detta knep var att återvända för att sätta in det område de hade förlorat med utvecklingen av autonomi och att detta var skälet till en sådan folkomröstning genomförs av fattiga, och mot vind Tide och alla potentiella lås till förmån för den verkställande makten, misslyckats med att förhindra att deras produkter ompositionering. Därför är det lag antogs ghost med alla regler till förmån för presidenten och även av den anledningen gjordes en imponerande bedrägerier som ledde till siffror som var så brända som odiskutabla vinnaren att Evo Morales och gav till och ratificering av på prefekten Oruro . Du kan skriva en avhandling om Infamy återkallande, vilket inte var något annat än att försöka radera armbåge med autonomier som skrevs för hand. Den Infamy det något vi kan känna fullständig och det gjordes inte bara av en vinge men kan också lagra med en annan politik, en affär resterande underliggande strukturer och även är en av vingar Podem, och vars överlevnad verkar ha pautada funnits sedan före Morales enades formellt till ordförandeskapet, från det att en av medlemmarna i denna butik skulle vara "tvingad" att avstå från ordförandeskapet, en situation som tvingade valet att sedan vann Evo. I varje fall den politik MAS inte ha en enda ryggraden, eller om någon, har flera kotor lånade till andra butiker, de gamla strukturer som inte har försvunnit, som är inbäddade bitar är ortopedisk och vad i denna tidpunkt strävar efter att förekomma nya, förnyade revolutionerande. Det är mycket litet och mycket av robolución revolution i det vi upptäcker detta politisk-ekonomiska struktur, som gömmer företag och företag som har mycket saftigt som den gemensamma källan beroende av staten, blödning staten, allying med regeringen om att bli funktionella Regeringen och därmed pressa tillbaka till centralism. Därför är den verkliga oppositionen är ingenting annat än det som kan gestar inom ett civilt motstånd medborgare organiserade. Detta är vad vi har sett i Beni och Tarija med skott av institutioner, blockader av Chaco och bestäms attityden hos folk Pando, som kommenderade av sina medborgerliga kommittén har tagit ännu landningsbanan för att inte bli militarized. Det motstånd som kan hantera regering Evo är födelsen av folket, det civila samhället. På andra sidan av myntet har vi de kompromisser och intressen. (Förfataren är Centa Reck och titeln Resistencia Civil)

martes, septiembre 2

situationen är lång ifrån under kontroll

Resultaten kan tyda på att Bolivia är att uppnå en spektakulär framgång i kampen mot narkotikahandel, med en poliskår som aldrig däck upptäcka fabriker över hela landet. Det är en vision vilseledande, och omvänt är en bekräftelse på att denna olagliga verksamhet växer i en takt som gör det omöjligt att kontrollera. Siffrorna talar för sig själva och visar att situationen är långt ifrån under kontroll, hotar att gå längre än polisiära åtgärder, oavsett hur effektivt det är. Under de första åtta månaderna i år har förstörts 3.411 kokain labb, med ett genomsnitt på 426 och 14 månatliga tidningar. Människosmugglarnas verksamhet håller på att spridas till hela det nationella territoriet, vilket gör det svårare både förstörelsen av fabriker och beslag av alkaloid. På bara tre dagar, 186 laboratorier som hittades i en operation av "total sopa" från High Valley området med Institutionen för Cochabamba, en tillförlitlig indikation på att basera klistra håller på att överföras från Chapare till stadskärnor där provinsiella komplettering crystallization process. Det är en verksamhet försäkrad, som aldrig saknar råvara, vare sig fram till den 31 aug förstördes 5421 lakning pooler i Chapare, kan man fråga sig hur många fler finns i detta väldiga tropiska zonen eller hur många fler är installerade för att ersätta de upptäckte . De beslag av kokain i Bolivia är ett annat tecken på den högkonjunktur som denna växande industri. Fram till den dagen beslagtogs 19, 2 ton narkotika med olika grad av renhet, enligt statistiken, fångster som inte spenderar hälften av vad det verkligen sker. Uppgifterna att förbud inte kommer att lyckas förrän vi tar itu med resolution kontroll koka odling. Regeringen hävdar att förbli oförändrade tvingas utrotning i förbjudna områden, sådana ändamål är inte lätt om du står inför ett emboldened sektorn, vars största ledare är republikens president. De odlare känner sig skyddade och licensierade att göra vad de kommer in vinner, förra veckan, påstår sig vara "bosättare", försökte ta lägret i den gemensamma arbetsgruppen, anklagad för utrotning, krävande tillåtas odling en katt, i Yapacaní, förklarade en zon fri från arket. Bolivia är därför inför ett problem som kan få mycket allvarliga konsekvenser. Bilden av det land som står på spel inför en internationell gemenskap bekymrad över de höga narkotikaanvändning och vet att banan börjar i kokain odlingar av koka, till vilken regim Masistes visar en farlig permissiveness. Narkotikahandel, i dess olika yttringar, har återvunnit styrka sedan ankomsten av MAS regeringen i nationen, om den lämnas oskyddad som startade denna kedja kriminella som för övrigt utgör bålverk av regimen, är chansen att bekämpa smal.