Vistas de página en total

martes, marzo 11

Pressinformation från Svenska Mässan i Göteborg
Världslansering på TUR 2008:


Brickan som hjälper dig att resa miljöriktigt

GreenBagTag är namnet på en liten grön metallbricka.
En alldeles speciell bricka. Den gör dina resor miljöneutrala. Direkt.
- Våra utställare kan flyga hem från TUR och samtidigt bidra till en minskad växthuseffekt, säger Per Magnusson, biträdande mässansvarig.

•• GreenBagTag världslanseras på TUR 2008, på Svenska Mässan i Göteborg 13-16 mars.
Den smarta brickan har utvecklats av Kamen Ltd i Malmö, den svenska delen av brittiska GlobalBagTag, världens ledande företag inom bagagesäkring.
Genom samarbete med Carbon Neutral Company (ett av världens äldsta och ledande företag inom klimatkompensation) blir dina resor miljöneutrala. Ett garanterat belopp går oavkortat till certifierade miljöprojekt.

•• I själva verket är GreenBagTag en vidareutveckling av GlobalBagTag, en ny typ av bagagesäkring som används av ledande flygbolag världen över. En bricka fästs vid resväskan. Kommer den på avvägar kan det spåras via en unik databas.
- GreenBagTag har samma grundfunktion men lägger till ytterligare en funktion: den klimatkompenserar din flygresa. Det finns tre nivåer, beroende på hur mycket du reser, förklarar projektledaren Katarina Scott.
•• Det fungerar så här: det du betalar för brickan, utöver avgiften för bagagesäkringen, går oavkortat till Carbon Neutral Company, som driver tekniska projekt runt om i världen för att direkt reducera koldioxidutsläpp.
Projekten kan handla om att ersätta vedeldade ugnar i Kina och Indien med ugnar som drivs av solenergi. Eller om att ersätta olja och kolkraft med fönyelsebar energi. Etc, etc.
- I samtliga fall handlar det om tekniska lösningar som ger en omedelbar effekt. Vi tror att rätt teknikutveckling är nyckel till en hållbar utveckling, säger Katarina Scott.

•• Alla utställare på TUR 2008 erbjuds att köpa GreenBagTag direkt på mässan.
- På så sätt kan de klimatkompensera sin hemresa, oavsett vart i världen de ska resa, konstaterar Per Magnusson.
- För TUR-mässan är det viktigt att peka på miljön som en viktig faktor i resandet. Det vi ser nu är bara en början. Med en miljö i balans ökar förutsättningarna för en fungerande turism - d v s den plattform alla rese- och turismässor vilar på.

•• Även besökarna på TUR kan beställa brickor i GreenBagTags monter, där man också kan få mer och djupare information.
Priset för en bricka startar på 225 kr.
- Man kan när som helst logga in på vår webbplats och betala in mer pengar på sin bricka. Varje extrainbetalning går oavkortat till Carbon Neutral Company och direkt miljökompensation, framhåller Katarina Scott.

No hay comentarios: