Vistas de página en total

viernes, julio 22

en la ciudad de Oslo radican 50 mil suecos por lo que el Gobierno emitió hace poco un comunicado de prensa sobre las explosiones en el centro próximo a oficinas ministeriales. está en idioma sueco.


Uttalande av Fredrik Reinfeldt med anledning av händelserna i Oslo

"Jag beklagar djupt det tragiska som hänt i Oslo och vid de norska socialdemokraternas ungdomsläger. Mina tankar går till offrens anhöriga och till de som skadats. Jag har varit i kontakt med statsminister Jens Stoltenberg för att beklaga det inträffade och vi har erbjudit vår hjälp om detta skulle behövas. Från svensk sida följer vi fortlöpande händelseutvecklingen. Det finns fortsatt stora oklarheter runt det inträffade."

Explosioner i regeringskvarteren i Oslo

En eller flera explosioner har ägt rum i regeringskvarteren i Oslo. Området är avspärrat och flera personer uppges ha omkommit och skadats.

Svenskar i Oslo uppmanas kontakta anhöriga, följa utvecklingen och norska myndigheters rekommendationer.
Oroliga anhöriga kan ringa till polisen i Oslo:             +47 815 02 800      .

Sveriges ambassad i Oslo undersöker om det finns drabbade svenskar. Det finns ännu inga uppgifter om skadade svenskar.

Sveriges regering följer situationen och försöker få en uppfattning om händelsens omfattning. Regeringskansliet står i kontakt med norska myndigheter och Sveriges ambassad. Utrikesminister Carl Bildt har kontaktat sin norska kollega och erbjudit stöd.

Polisen ansvarar för säkerheten i Sverige och ansvarar för bedömningar om det som hänt i Norge påverkar säkerheten i Sverige.

No hay comentarios: