Vistas de página en total

martes, mayo 15

Reinfeldt con Busch y Schwarzeggener

De Aftonbladet. Las pocas líneas acerca de la vista del Primer Ministro de Suecia al Presidente Bush y al Gobernador de California. Reinfeldt habló con Bush y Schwarzenegger sobre la Guerra, los cambios climáticos y el uso de la energía:

Besök i sista sekund
Besöket hos Schwarzenegger lades in i sista stund. Frågan är varför han vill träffa den forne Terminatorn.
- Han är oerhört intressant som guvernör för den delstat som hunnit mycket längre i klimatfrågan än övriga USA och som började mycket tidigare. Man tillämpar utsläppsmål som mycket liknar de i Kyotoprotokollet och man har ett västamerikanskt utsläppssystem som liknar det vi har i Europa. Frågan är om de systemen kan länkas ihop på något sätt, sade Reinfeldt.
Han har inga avsikter att ta upp Irak-kriget med George Bush, säger han. Men om ämnet kommer upp, så kommer Reinfeldt att ta upp flyktingfrågan och den stora strömmen irakiska flyktingar till Sverige.
- Det finns olika sorters bördor av kriget. Inte minst i Irak är man väldigt bekymrad över det stora antalet välutbildade irakier som lämnar landet, sade Reinfeldt.

Ingen ideologisk vän
Han vill inte beskriva sig som en ideologisk vän till George Bush.
- Går man igenom mina olika uttalanden så ser man ju att jag ser värden i båda de stora partierna. Vi har traditionella band till republikanerna, men i frågor om dödsstraff och abort så har jag ju åsikter som ligger närmare demokraterna, sade han.

No hay comentarios: