Vistas de página en total

jueves, mayo 17

Mujeres suecas serán empresarias

Dentro del principio de igualdad de género, el Gobierno nos ha hecho conocer mediante comunicado de prensa del Ministerio para el Empresariado, que se ha destinado un presupuesto suficiente para estimular la formación de mujeres en cargos empresariales para nivelar las diferencias existentes hoy en dia. El texto en sueco:

Sverige ska bli ett av världens bästa länder att starta och driva företag i. Ett viktigt steg i den riktningen är vårt program för kvinnors företagande, säger näringsminister Maud Olofsson.

Regeringen fattade i torsdags beslut om att ge Verket för näringslivsutveckling (Nutek) i uppdrag att genomföra och samordna ett treårigt program för att främja kvinnors företagande. Programmet är en stor del av regeringens satsning om 100 miljoner kronor för att öka kvinnors företagande.

Insatserna kommer att genomföras på såväl nationell som regional nivå och under 2007 satsas 80 miljoner kronor inom fyra delprogram: Information, rådgivning och affärsutveckling, Insatser inom nationella program, Finansiering samt Attityder och förebilder. En stor del av satsningen går till affärsutvecklingsinsatser, men även t.ex. webbaserade informationstjänster, förstärkt innovationsfinansiering, utbildning av rådgivare, extra insatser inom vissa befintliga program och att lyfta fram förebilder är områden som prioriteras i programmet.

- I kombination med de insatser vi gör med regelförenkling, kapitalförsörjning, sänkta skatter på hushållstjänster, offentlig upphandling och avreglering av vård och omsorg är jag övertygad om att programmet kommer att ha en stor betydelse för utvecklingen av kvinnors företagande framöver, säger Maud Olofsson.

Av den totala andelen företag drivs idag cirka 25 procent av kvinnor. Med den nya satsningen är regeringens mål att 40 procent av alla nystartade företag ska startas av kvinnor.

No hay comentarios: