Vistas de página en total

sábado, enero 16


Obispo Católico de Suecia instruye colecta nacional para Haití.
su carta circular que será leída en todos los templos invoca la solidaridad cristiana

JORDBÄVNINGEN I HAITI

Kära bröder och systrar,

i tisdags drabbades Haiti av en svår jordbävning. Den beskrivs till och med som en av de värsta naturkatastroferna i modern tid, över hundratusen människor befaras ha dött.

Som så många gånger är det de allra fattigaste som drabbas hårdast. De behöver nu både vårt materiella och andliga stöd i form av katastrofhjälp och förböner.

80 procent av Haitis befolkning är katoliker och vår kyrka har många organisationer på plats i landet. Inte minst Caritas Internationalis når via Caritas Haiti ut till de drabbade. Caritas har stor erfarenhet av att genom sina 200 medicinska kliniker förmedla mat, rent vatten, skydd och sjukvård till de även tidigare av katastrofer drabbade haitierna.

Jag har därför beslutat att kollekten kommande söndag, den 17 januari, ska samlas in för att stödja katastrofhjälpen till offren för jordbävningen på Haiti.

Insamlade medel sätts in på Caritas Sveriges konto med Bankgiro 5810-1312 för att förmedlas vidare snarast möjligt. Från stiftets biståndskonto har vi omedelbart anslagit 100 000 kr för detta ändamål. Det är självfallet välkommet om någon utöver söndagens kollekt vill sätta in pengar till Caritas Sverige för detta specifika ändamål.

Jag vill även be er att förena er med mig i bön för våra drabbade medmänniskor i Haiti, och att komma ihåg dem i Mässans förböner.

Catholic Relief Services, en av Caritas samarbetspartner i Haiti, har formulerat följande bön:

Gud, alltings skapare, trösta oss när vi gråter för våra syskon i Haiti. I denna kristid, öppna våra ögon att se bortom katastrofen, att se Kristus i våra bröder och systrar i Haiti, så som Kristus ser oss.
Var med hela skapelsen; stärk vår solidaritet med dem som lever och arbetar i Haiti. Hela skapelsen vänder sig till dig i sin sorg och genom din nåd leder du våra ansträngningar att ge mat till de hungriga, hem för de hemlösa, tröst till sörjande och att stå för rättvisa.

Ge oss genom din barmhärtighet kraft när vi fortsätter vårt arbete för fred och rättvisa.
Amen.


I Kristus,

+ Anders Arborelius

No hay comentarios: