Vistas de página en total

lunes, junio 22


Coca fyller oss
Ökar produktionen av koka och kokain produktionen ännu mer. Vad han avsåg regeringen försöker legalisering.
Editorial El Nuevo Dia
Kan regeringen förklara hur MAS är den produktion som kommer från 30.500 hektar koka i landet? Kommer betoning på industrialiseringen (juridisk) i "heliga blad"? Fortsätt att kräva att alla detta belopp avsätts för traditionella konsumtion? ¿Kvarstår som en framgång visa att utnyttja varje dag ökande volymer av narkotika i landet?
I rapporten kom bara ut ur FN: s kontor mot narkotika och brottslighet (UNODC), vilket avspeglar en ökning med sex procent av Coca odling i Bolivia 2008. Den arealen har ökat ständigt sedan 2006, det år då det fanns 27.500 hektar. Den nuvarande nivån är den högsta sedan 2001.
Med de siffror som rapporterats av UNODC, de 12 hektar som utgör den del av juridiska grödor i landet omfattas av lagen 1008, utgör endast 39 procent av den totala. Detta belopp motsvarar efterfrågan på traditionell användning, vilket innebär att produktion av 18.500 hektar tar en annan väg och det inte tar DEA dra slutsatsen att alla som Coca används för att framställa kokain, eftersom hittills kände inte till några allvarliga projektet avses en annan typ av industrialisering.
UNODC övervakas via satellit över hela landet och funnit att den största ökningen i Coca odling har i Chapare (8%), där längden är beskurna till nästan 10 tusen hektar, medan man i Los Yungas var ökningen 5 procent.
I rapporten hänvisas också till en positiv utveckling av koka om nationalparker, såsom Isiboro säker och Carrasco, där det finns uppskattningsvis två tusen hektar, vilket utgör en enorm påverkan mot den biologiska mångfalden. Vad hände för några dagar sedan i Yapacaní, där grupper av bönder sköt en polis patrullerar området läkemedel och andra tillbud, som resulterade i 20 personer med svåra brännskador att försöka förhindra att bränna av beslagtagen kokain, är ett test Coca vinner mark i områden som hade varit främmande för detta problem. Ska kolla vad som händer på bokningar knepig, Amboró parken och andra områden där ett par år sedan var de första tecknen på Coca räder.
En analys av dessa data förstärka idén att ingenting har hänt här, "frukten alltid ligger i närheten av träd." Naturligtvis talar vi om kokain, vars produktion har ökat med en procent större än för kokain (9%), vilket vittnar om att Bolivia med cirka 113 ton läkemedel per år.
Regeringen i Evo Morales verkar inte bry sig om följderna denna överväldigande, utan tvärtom, eftersom du tittar på legalisering. För några dagar sedan, den bolivianska utrikesministern åkte till Colombia för att uppmana till stöd för landet i FN: s kräva att koka bort från de kontrollerade ämnena. I Bogotá, Choquehuanca kom med nyheten att colombianer har snarare minskat produktionen av både koka och kokain, och i varje fall, han erbjuds hjälp att spela denna utveckling i Bolivia.

No hay comentarios: