Vistas de página en total

lunes, julio 14

(no obstante las excelentes relaciones públicas del negocio de daniel que activa su enamorada la princesa victoria, el balance del gimnacio arroja pérdidas, así nos lo cuenta la crónica de Jenny Alexandersson en la revista "Damtidning" (Para damas).

Trots att Daniel Westling får god pr genom sin flickvän kronprinsessan Victoria pekar siffrorna nedåt i hans gymföretag.
Daniel Westling kämpar för att hålla sina gymföretag flytande. De senaste boksluten visar mest minussiffror konstaterar Dagens Industri som har granskat gymmens resultat från förra året. Daniel äger flera företag men endast moderbolaget har gått med vinst, men 827 151 kronor är trots allt ganska lite pengar i sammanhanget. Men Daniel deppar inte för det. Just nu är han inne i en expansiv period och planerna är stora. Snart öppnar bolagets senaste gympalats, en träningsanläggning i Solna. Och fler är på väg. –Vi letar lokaler hela tiden. Tanken är att sjösätta ett eller två gym per år, har Daniels högra hand Magnus Brännström tidigare berättat för Aftonbladet.
Daniel satsar i Brasilien
En av de största satsningarna är ett lyxigt hotellprojekt, Pratigi, i Brasilien som ska stå klart 2010. Men även Master Trainings filial på exklusiva golfklubben Bro Hof Slott är omtalat. Att Victoria har varit en bra draghjälp för bolaget är ingen hemlighet, men det är inte något som Daniel vill kännas vid. Han vill överhuvudtaget inte prata om sin relation till kronprinsessan. – Det finns många som vill investera i Master Training och Balance, att placera pengar där att placera pengar direkt i framtidens kungahus, konstatera en av Svensk Damtidnings källor. Men än så länge verkar bolagets siffror inte påverkas av den kungliga reklamen.
AV JENNY ALEXANDERSSON

miércoles, julio 9

nota del editor: el artículo de referencia apareció entre otros en GP (Correo de Gotemburgo) y tiene relación con la política sueca en la Unión Europea sobre el tema de la inmigración, puesto que como están ustedes enterados el primero de julio ha tomado posesión Sarkosy como presidente de la EU durante medio año siendo su tema "los inmigrantes en la UE" que continuará en debate hasta octubre cuando se adoptará una línea política común. Por el momento el texto va en idioma sueco que traduciremos hroas más al español:

Europa behöver fler invandrare (Europa necesita más inmigrantes)

Den 1 juli tog Frankrike över ordförandeklubban i EU och ska leda arbetet det kommande halvåret. Frankrike prioriterar migrationsfrågor i sitt ordförandeskap. Det märks inte minst genom att de kommer att presentera ett förslag som man kallar en europeisk pakt för migration och asyl som ska antas på toppmötet i oktober.
Förslaget presenteras på det ministermöte som inleds i Cannes i morgon. Från svensk sida tycker vi att det är bra att migrationsfrågorna lyfts fram och att de diskuteras i ett bredare perspektiv än enbart som asylfrågor.
I vår globaliserade värld blir frågor om rörlighet över gränser alltmer framträdande. Ökad rörlighet och ökad efterfrågan på arbetskraft visar ett behov av fler lagliga vägar in i Europa. Samtidigt ser vi en ökad insikt om migrationens goda effekter på den ekonomiska utvecklingen i fattiga länder genom bland annat de pengar som migranterna sänder hem. Förra året var värdet av dessa pengar över 240 miljarder kronor, vilket är mer än dubbelt så mycket som världens samlade bistånd. Pengarna är för många fattiga länder den viktigaste inkomstkällan. Det är en kraft som inte ska underskattas och ett viktigt perspektiv när vi diskuterar migration i EU. Migrationspakten bör därför ha sin utgångspunkt i att migration är något positivt och tydligare peka på behoven av ökad invandring till Europa i ljuset av en allt äldre befolkning och arbetsmarknadens behov. Migrationspakten bör utformas så att både sändar-, mottagarländer och migranterna själva kan gynnas.
Regeringen anser att vi ännu inte har nått ända fram, men att steg har tagits i rätt riktning. I de diskussioner som förts om paktens utformning har Sverige fått gehör för många av våra synpunkter. Det tidigare kritiserade förslaget om ett integrationskontrakt har till exempel strukits, vilket är bra. Liksom FN:s flyktingorgan, UNHCR, vill vi från svensk sida också se större engagemang när det gäller vidarebosättning av kvotflyktingar. En gemensam flyktingkvot för hela EU ger fler flyktingar skydd.
Regeringen och miljöpartiet har föreslagit ökade möjligheter till arbetskraftsinvandring. Det utgår från att det är arbetsgivarens egen bedömning av sitt behov av arbetskraft som ska vara avgörande för om arbetskraft får rekryteras utifrån. Arbetsgivaren vet bäst vilket behov som finns av arbetskraft, det tycker vi också borde få större genomslag i pakten.
Trots att delar av förslaget fortfarande behöver omarbetas är vi positiva till det franska initiativet. Det är bra att migrationsfrågorna uppmärksammas, men det ska vara som något positivt. Migrationspakten tillför politisk energi till asyl- och migrationsområdet, inte minst i arbetet med ett gemensamt europeiskt asylsystem. EU ska dessutom ha ett nytt femårsprogram för asyl- och migrationsfrågorna från 2010. Pakten blir ett viktigt avstamp i denna process som kommer att vara en stor fråga under det svenska ordförandeskapet i EU nästa höst. Vi ser fram emot det.

martes, julio 1

I dagarna har prins Carl Philip och Emma Pernald varit ett par i hela nio år. Nästa år firar de tioårsjubileum och förhoppningsvis har då Emma en gnistrande ring på fingret. Måste du och prins Carl Philip vänta med förlovning tills kronprinsessan har förlovat sig, frågar vi Emma.– Nej, så är det inte, försäkrar Emma.Så kanske, kanske behöver inte hovets oskrivna regler bromsa deras kärlekslycka. Sverige har nog snart en ny prinsessa! Carl Philip har nämligen varit säker på sin kärlek länge och hans flickvän är både omtyckt och accepterad av kungaparet. Det bevisades ju så sent som i midsomras då Carl Philip och Emma njöt av sol och bad tillsammans med kungaparet i den kungliga villan på Franska Rivieran.Fröken Pernald har hunnit vänja sig vid det påpassade kungliga livet och kommer absolut att bli en av de mest lysande av Europas alla nya prinsessor. För är det någon som kan skapa ett starkt varumärke, så är det Emma Pernald! Hon är en driven projektledare på PR-byrån Storåkers McCann i Stockholm med en gedigen marknadsföringsutbildning i bagaget. Tjejen från Göteborg har skinn på näsan och är inte den som skyggar för vare sig journalister eller allmänhetens nyfikna blickar. Samtidigt är hon en ambitiös yrkeskvinna och jordnära tjej utan ett uns högfärd.
Carl Philip och Emma väljer lugnet ...
Carl Philip och Emma lever ett ganska vanligt liv. Deras minglande på Stureplan äger oftast rum på dagen, då de avslappnat tar en kaffe med goda vänner eller en lunch på soliga pråmrestauranten Mälarpaviljongen vid Norr Mälarstrand i Stockholm. Fröken Pernald vet var skåpet ska stå och det är nog ingen tvekan om vem som bestämmer hemma på Slottsbacken, där paret inofficiellt bor tillsammans. Officiellt disponerar Emma en våning i ett av Gärdets populära funkishus på Rindögatan. – Emma är en kanontjej. Hon är glad, nyfiken och ärlig och inte så inställsam som många andra kan vara, berättar en av vännerna.Ja, det är onekligen så att Carl Philip har haft hjärtat som kompass i valet av kärlek. Den söta brunetten från västkusten har allt han önskat sig – och lite till!
AV ÅSA BÖNNELYCHEFOTO: IBL